Foto: STiP Fotografie

De Battle of the Lagelaan

  Sport

HEILOO - De Battle of the Lagelaan, een tweedaagse golfwedstrijd voor leden van Golfclub Heiloo spelend met niet-leden tussen de gemeenten ten noorden (Alkmaar/Bergen) en ten zuiden van de Lagelaan in Heiloo (Limmen, Castricum, Uitgeest) vond plaats afgelopen weekend. 

Zaterdag 5 oktober 2019: Mooi weer, weinig wind en strijdbare golfers. Wie gaat er winnen? Na een dag van harde strijd kan het nog alle kanten op. Noord staat aan het einde van dag één op 24 punten voorsprong. Alcoholgebruik voor zaterdagavond wordt door beide teamcaptains ten sterkste afgeraden. Uw reporter vraagt zich echter af of dat laatste ook echt gaat lukken.

Zondag 6 oktober, regen, wind en slecht, heel slecht weer. Maar dat weerhoudt de bikkelharde spelers van zowel Noord als Zuid niet om hun uiterste best te doen. Aan het einde van de middag wint Team Noord uiteindelijk toch de wedstrijd na een zware strijd en een lange, ijskoude en drijfnatte dag! Noord eindigt met een flinke voorsprong van 45 punten.Captain Gerjon Rooker neemt de cup met de grote oren in ontvangst na een fraaie speech van "verliezend burgemeester" van Zuid, Toon Mans. "Winnend burgemeester" van Noord, Hans Romeyn, sprak de captain van Zuid, Dirk van der Steen, troostende woorden toe. Tevens prezen beide burgemeester de club voor de organisatie van dit unieke en verbindende "dorpen-evenement".

Het team Noord wees, als winnaar, haar aandeel in het financieel overschot van het toernooi toe aan de Brandwondenstichting. Het team Zuid voegde haar deel daarbij. De vertegenwoordiger van de Brandwondenstichting, Ariënne de Boer, kan een betaling van € 1.250 tegemoet zien en bedankte de organisatie en de deelnemers voor dit gebaar.

Tijdens de gezellige afterparty dankten commissievoorzitter Ruud Storms en Verenigingsvoorzitter Weren de Vries de sponsors, de deelnemers en de vele betrokken vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en bijdrage voor dit toernooi, dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.

Het bleef nog lang onrustig in het clubhuis op de Lagelaan.

Meer berichten