Hortense Assink.
Hortense Assink. Foto: aangeleverd

Bedrijf Belicht Hortense Uitvaartzorg: Net dat beetje extra in een verdrietige tijd’

Bedrijf belicht Bedrijf Belicht

Hortense Uitvaartzorg
www.hortenseuitvaartzorg.nl
info@hortenseuitvaartzorg.nl
06- 20 04 32 22 (dag en nacht bereikbaar)
Fb/ insta: Hortense uitvaartzorg

De dood is voor velen ‘de ver van mijn bed show’, maar vroeg of laat krijgt iedereen hier mee te maken en dat kan ook zomaar heel plotseling zijn. In ‘Het doodgewone boekje’ van Hortense Uitvaartzorg vindt u niet alleen informatie over afscheid nemen maar kunt u zelf invullen hoe u uw eigen afscheid geregeld wil hebben. Dit is voor nabestaanden heel fijn.

Hortense, oftewel Tans, is een eigentijdse vrolijke verschijning met een vooruitstrevende blik op de uitvaartbranche met zijn standaard protocollen. Het uitvaart-wensenboekje was bijvoorbeeld het eerste wat zij realiseerde toen zij een jaar geleden Hortense Uitvaartzorg begon na een lange carrière als uitvaartverzorgster elders. Alle standaard protocollen gooide zij vervolgens overboord: “Jouw afscheid op jouw laatste dag op aarde moet passen bij het leven dat je geleefd hebt. Een standaard uitvaartprotocol bestaat dus niet voor mij want ieder mens is anders”, aldus Tans.

Je kunt het maar één keer doen!
Een uitvaart verzorgd door Hortense Uitvaartzorg kan dus klein zijn of juist groots, sober of juist uitbundig. De overledene kan thuis opgebaard worden, in een 24-uurskamer of in het mortuarium en dit kan in een kist, een mand of zelfs in een biologisch afbreekbare champignonpak waardoor de overledene al snel één wordt met de natuur. “De mogelijkheden zijn zo divers dat nabestaanden vaak door de bomen het bos niet meer zien. Het is mijn taak om in kaart te brengen wat de gedachtes zijn, te adviseren en te organiseren. Je kunt het maar één keer doen”, aldus Tans.

De ceremonie kan plaatsvinden in bijvoorbeeld een kerk maar ook op een strandpaviljoen. Tans kan de ceremonie aan elkaar praten maar kan zich ook op de achtergrond houden. Tans is een vrouw van details: van met bloemen gevulde melkbussen als de overledene in zijn werkzame leven melkboer was tot schelpen en zand van het strand als iemand graag tijd aan de kust spendeerde.

Eén gezicht de hele week
Hortense is 24 uur per dag bereikbaar voor overlijdensgevallen en vanaf het eerste telefoontje tot de verzorging van de overledene tot in de koffiekamer is zij het enige gezicht dat u ziet. “In zo’n heftige tijd krijg je een enorme vertrouwensband met de familie en ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat ik de nabestaanden van het begin tot het einde persoonlijk begeleid”, aldus Hortense.

‘Een rots in de branding’ wordt ze steevast genoemd door een grote familie die ze heeft begeleid bij een plotseling sterfgeval. ‘Zacht sturend, respectvol en zorgzaam’, wordt er geschreven door een andere nabestaande. ‘Stelt jonge kinderen gerust’, staat er ook in één van de reviews te lezen. Kortom: bij Hortense Uitvaartzorg weet u dat alles goed geregeld wordt, dit geeft ruimte voor uw verdriet.

In één jaar tijd is Hortense dé uitvaartverzorgster van Heiloo en omstreken geworden. Een overlijden is altijd een gevoelig maar veelbesproken onderwerp en steeds vaker horen Heilooërs tijdens zo’n gesprek om zich heen: ‘Heeft u te maken met een overlijden? Bel Tans!’ En dat is mooi want dat is precies zoals dat in een klein en saamhorig dorp gaat.

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant