Afbeelding
Foto: Ed Kuiper

Bedrijf Belicht: Van der Borden; Makelaar van huis uit

Bedrijf belicht

Van der Borden
Stationsweg 76, 1851 LM Heiloo
Tel. 072 535 1000
www.vanderborden.nl

Jan-Jaap van der Borden was de benjamin van het makelaarsgezin Van der Borden. Ook was hij de eerste zoon. Zijn geboorte was dan ook het moment waarop de vierde generatie Van der Borden ter wereld kwam. Toch heeft Jan-Jaap zich altijd vrij gevoeld in zijn keuzes. “Mijn vader heeft nooit de verplichting uitgesproken om het bedrijf over te nemen”, aldus Jan-Jaap. 

Als kleine jongen ging Jan-Jaap vaak met zijn vader mee op pad. De bureaus met stapels dossiers op kantoor maakten hem niet direct enthousiast voor het makelaarsvak. “Naarmate ik ouder werd, nam mijn vader mij wel eens mee naar bijvoorbeeld een opname in een leegstaand pand. Hij vertelde mij dan over kenmerken en bouwkundige aspecten. Zo kreeg ik wel oren naar het vak. Ook boeide het mij als ik gesprekken meeluisterde tussen mijn vader en opa, die elkaar over en weer adviseerden over de meest uiteenlopende situaties. 

Als geboren en getogen Heilooër staat de 30-jarige Jan-Jaap sinds kort aan het roer van de vestiging in Heiloo. Jan-Jaap: “Het is leuk om je werkgebied te hebben in het dorp waar je bent opgegroeid. Ik kom op plekken waar ik vroeger veel heb gespeeld, het voelt als een vertrouwde omgeving. Heiloo heeft veel te bieden.” Ik zie mezelf hier dan ook zeker oud worden.”

100 jaar
Het duurt niet lang meer of Van der Borden bestaat 100 jaar, ongetwijfeld met Jan-Jaap aan het roer. Het maakt hem trots om als vierde generatie de 100 jaar aan te kunnen tikken. “Ik denk dat het bedrijf een mooie toekomst heeft. Daar wil ik graag met goed gezelschap verder aan werken,” aldus Jan-Jaap. Op de vraag wat nou de succesformule van het bedrijf is, antwoordt hij: ”Ik denk dat het goed is dat we altijd de focus leggen op de mens, die vanuit de kern van onze dienstverlening centraal staat. Ook blijven we nieuwsgierig naar (markt)ontwikkelingen en de korte lijntjes binnen het bedrijf dragen ook bij.”

Vakinhoudelijk wil Jan-Jaap zich eerst graag verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfsmakelaardij, daarom is hij recent gestart met de opleiding tot bedrijfsmakelaar. Het makelaarsvak van de toekomst zal een nieuwe rol aannemen, met allerlei ontwikkelingen op o.a. het gebied van digitalisering en automatisering. Jan-Jaap: “In mijn optiek kan dit samengaan met de waardevolle facetten van een traditionele makelaar.“ Ook wil Jan-Jaap in de toekomst tijd vrij blijven maken voor plannen op de langere termijn. Hij vindt het belangrijk om regelmatig afstand te nemen, door bijvoorbeeld met collega’s of externen over de voortgang van het bedrijf te praten. 

Bekend in de regio
Van der Borden is inmiddels een begrip in de regio. Kernwaarden van het bedrijf zijn: loyaal, eerlijk, slim. Oftewel: we kennen je en leven met je mee. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. En wij zijn de professionals, wij weten hét en hoe!

Het is duidelijk: Jan-Jaap heeft zijn passie gevonden in het makelaarsvak en met de overname van het kantoor in Heiloo is de eerste stap gezet.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant