Op kindcentrum Willibrord wordt de vlag gehesen, waarmee de Koningsspelen zijn geopend.
Op kindcentrum Willibrord wordt de vlag gehesen, waarmee de Koningsspelen zijn geopend. Foto: aangeleverd

Koningsspelen in Heiloo; een overzicht

Nieuws

HEILOO  - Een feestelijke start op kindcentrum Willibrord: Vrijdagochtend vroeg werd eerst met kinderen en ouders de Nederlandse vlag gehesen. En zo werden de Koningsspelen geopend. 

Daarna mochten alle kinderen dansen op het liedje van de Koningsspelen. Al het oranje, rood, wit en blauw: het zag er gezellig uit! Een fijne start van de dag waar verder in de groep aandacht voor Koningsdag is. En daarna genieten van de vakantie!

Koningsspelen obs Meander
Het schoolplein van obs Meander vulde zich vrijdagochtend met blije kindergezichten, allen gekleed in het rood-wit-blauw en oranje. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 deden de Koningsspelen rondom de school. Zo werd er touw getrokken, tikkertje gespeeld, gebouwd, gerend, gestept, gehockeyd en nog heel veel meer. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 waren te gast bij TPC Heiloo, waar zij een tennis & padelclinic kregen. Ook daar was het super gezellig en goed georganiseerd. Dankzij de hulp van vele ouders hebben we er samen een heel fijne dag van gemaakt! Om 13.45 dansen en zingen de kinderen samen het lied van Koningsspelen om vervolgens te mogen genieten van de meivakantie.

Koningsdag Benedictusschool
Na regen komt zonneschijn en die uitdrukking klopte vrijdagochtend als een bus. Op de Benedictusschool begon de dag gezamenlijk op het grote schoolplein met het zingen van het Koningslied. Daarna gingen de groepen per bouw verschillende activiteiten doen. Groep 1-2 deden gezellig spelletjes in de klas; de groepen 3 en 4 hadden een circuit buiten op het plein; groep 5-6 ging deze ochtend naar het bos om levend stratego te spelen en groep 7 en 8 deden een speurtocht over het Koningshuis die was opgezet door Alkmaar Sport. Natuurlijk was er ook limonade en iets lekkers voor alle kinderen.

De groepen 1 tot en met 4 speelden spelletjes op het schoolplein.
Op het schoolplein van de Benedictus deden de groepen 3 en 4 een circuit op het schoolplein.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant