Kardinaalsmuts.
Kardinaalsmuts. Foto: Piet Singer

IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen

Regio

EGMOND AAN DEN HOEF - De maandelijkse IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen is op zondag 1 oktober.

Dit is de eerste herfstwandeling van dit najaar. Er wordt gekeken hoe de planten en dieren zich hersteld hebben van de hete zomer en de natte eerste herfstweken. Op dit tijdstip in het seizoen is het mogelijk dat er veel trekvogels zijn, of dat er een mooie kardinaalsmuts is te zien. Het ietwat geaccidenteerde parcours gaat deels over smalle paadjes en mul zand (pittig dus). Vertrek om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

U verzorgt zelf een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN (www.pwn.nl/duinkaartkopen). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een bijdrage (richtlijn € 3 per persoon, te betalen met gepast geld) wordt op prijs gesteld. 

U meldt zich van tevoren aan via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Opgeven tot de dag ervoor. Kijk ook eens op de lokale website www.ivn.nl/nkl, op de landelijke site van de IVN www.ivn.nl of de IVN Routes app www.ivn.nl/afdeling/noord-kennemerland/wandelroutes-ivn-noord-kennemerland-0.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant