Timi probeert de bal in de hole te slaan.
Timi probeert de bal in de hole te slaan. Foto: Lars Vercammen

In de sportlights: Timi van der Stappen

Sport

Heiloo en omgeving is rijk aan sporttalenten; met alle prachtige sportverenigingen is het een mooie plek om je als sporter te ontwikkelen. In de rubriek ‘In de sportlights’ gaan we met deze talenten in gesprek. Deze keer: golfer Timi van der Stappen.

Via zijn opa uit Finland kwam Timi zo’n zes jaar geleden voor het eerst in aanraking met golf. Volgens opa had Timi flink wat talent en dus besloot hij te gaan golfen bij Golfclub Sluispolder in Alkmaar. Opa bleek gelijk te hebben. De nu 11-jarige Timi heeft veel plezier in het golfen en hengelt de ene na de andere prijs binnen. 

Gezellige club
Bij Golfclub Sluispolder heeft Timi het enorm naar zijn zin. Zo traint hij regelmatig samen met leeftijdsgenoten en spelen ze ook weleens als team wedstrijden. Volgens Timi is de gezelligheid tijdens het golfen het leukste aan de sport. “Ik vind het tijdens wedstrijden bijvoorbeeld hartstikke gezellig omdat er genoeg tijd is om met iedereen te praten. Zo leer je tijdens wedstrijden ook allemaal andere mensen kennen”, zegt Timi.

Europees kampioen
De sfeer bij Golfclub Sluispolder zit er in ieder geval goed in mede door de vele prijzen die er door Timi en zijn team in de wacht worden gesleept. Zo wonnen ze in september samen het Nederlands kampioenschap Golf Sixes. Hierdoor mocht het team in maart meedoen met de Europese kampioenschappen. In totaal deden er twintig teams uit zes verschillende landen mee aan het toernooi dat virtueel op de trackman werd gespeeld. Timi en zijn team werden uiteindelijk overtuigend Europees kampioen met een voorsprong van tien slagen op de nummer twee. Een geweldige prestatie waar het team helemaal vanuit Engeland een prachtige trofee voor ontving. “De trofee is prachtig en ook wel heel erg zwaar”, zegt Timi terwijl hij zijn gewonnen bekers optilt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 


Timi met zijn bekers. - Lars Vercammen

Doelen
Om komend jaar weer zoveel prijzen te winnen is Timi vastberaden om sommige delen van zijn spel te verbeteren. “Mijn drive en putt zijn erg goed”, vertelt Timi. Komend jaar wil hij wel graag nog verder kunnen slaan. Op dit moment redt hij bij de zogenoemde ‘drive’ 170 meter. “Ik zou wel heel graag 200 meter willen slaan, maar dat wordt wel erg lastig”, vertelt Timi met een lach op zijn gezicht. Daarnaast wil hij graag vooruitgang boeken op zijn handicap. Een handicap is een golfterm, die de speelsterkte van een golfer aangeeft. Hoe lager je handicap, hoe beter de golfer. Hij heeft nu een handicap van 35,6 maar wil graag richting de 20. Iets wat volgens Timi zeker haalbaar is.

Tekst: Lars Vercammen

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant