Gezelligheid voor jong en oud rondom het Oosthonk.
Gezelligheid voor jong en oud rondom het Oosthonk. Foto: aangeleverd

Wat is er te doen met Koningsdag in Heiloo?

Nieuws

HEILOO - Op zaterdag 27 april staat Heiloo weer in het teken van Koningsdag, een dag waar jong en oud samenkomt om te genieten van festiviteiten en gezelligheid. Dit jaar belooft het bij ‘t Oosthonk en het Oranjebal een onvergetelijke dag te worden, met een gevarieerd programma voor alle leeftijden.

1. Koningsdag bij ‘t Oosthonk:

Bij ‘t Oosthonk aan de Oostkanter 14 wordt een ouderwets gezellige middag georganiseerd voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich uitleven op diverse springkussens en deelnemen aan leuke spelletjes. Met de traditionele pretkaart van slechts € 4 kunnen ze overal aan meedoen en krijgen ze ook nog wat te drinken en te snoepen. Ondertussen kunnen ouders ontspannen aan de buitenbar en genieten van een hapje en een drankje aan een van de vele sta- en zittafels.

Het evenement vindt plaats van 14.00 tot 19.00 uur. Voor wie graag een steentje wil bijdragen aan het succes van de dag, zijn vrijwilligers meer dan welkom. Of het nu gaat om helpen achter de tap, bij de bar, het eten of bij de spelletjes, alle hulp wordt gewaardeerd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via oosthonkheiloo@gmail.com.

2. Oranjebal 2024:

Het Oranjebal op het terrein in Ypestein belooft een programma vol vermaak te worden voor zowel jong als oud. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, variërend van oud-Hollandse spelletjes tot broodjes bakken met de scouting. Het programma wordt afgesloten met een spetterende kinderdisco.

Het muziekprogramma begint na de trekking van de loterij, die om 16.00 uur plaatsvindt. Bull Harry trapt het muzikale festijn af, gevolgd door de jonge band The Guy Next Door, die zowel bekende hits als zelfgeschreven nummers ten gehore brengt. DJ Xavier zorgt voor de juiste vibes tussen de optredens door. De avond wordt afgesloten door Jill and the Diamonds, die het dak eraf zullen spelen met hun entertainende programma.

3. Stop de 48 uurs-luier in de ouderenzorg:

Naast de festiviteiten is er ook aandacht voor een serieus onderwerp: het personeelstekort in de ouderenzorg. Op Koningsdag wordt er daarom een ludieke actie georganiseerd: het 48 uurs-luierwerpen op het Looplein. De opbrengst van deze actie gaat rechtstreeks naar de personeelspot van verzorgingshuizen De Loet en Overkerck, waarmee een steentje wordt bijgedragen aan het verbeteren van de zorg voor onze ouderen.

Met een programma vol plezier, muziek en solidariteit belooft Koningsdag 2024 in Heiloo een dag te worden om naar uit te kijken. Dus trek je oranje outfit aan en sluit je aan bij de festiviteiten ter ere van onze geliefde koning!

4. Rommelmarkt voor Winkelcentrum ‘t Loo:

Zoals elk jaar is er weer een rommelmarkt voor het winkelcentrum. Er worden honderden kleedjes verwacht. De vrijmarkt is tot 12u op het ‘Looplein. Starttijd is wanneer de mensen er gaan staan.

Veel plezier. Kom jij ook?

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant