Foto: Vincent van den Boogaard

Egmond Wandel Marathon loopt al aardig vol

  Sport

EGMOND AAN ZEE - Het aantal inschrijvingen voor de 16e editie van de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 26 en zondag 27 januari loopt al aardig op.

De inmiddels 5.500 ingeschreven wandelaars zijn afkomstig uit zeven verschillende landen over de hele wereld. Er zijn wandelaars uit onze vertrouwde buurlanden België en Duitsland, maar ook Nepal wordt vertegenwoordigd. De vrouwen lopen op dit moment met bijna driekwart (72%) van de inschrijvingen ruim voor op de mannen.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 10,5 en 21,1 km en of zij één of twee dagen wandelen. Op dit moment is de weekendwandeling het meest populair, waarmee zowel het Noordzeestrand en het Noordhollands Duinreservaat wordt getrotseerd, de ene dag richting Bergen aan Zee en de andere naar Castricum aan Zee. Inschrijven kan t/m 14 januari via egmondwandelmarathon.nl. Dit wandelevenement wordt georganiseerd door Le Champion.

Goede doel
Wandelen is een geweldige manier om de gewrichten soepel en de spieren sterk te houden. Daarom is ReumaNederland (sinds juli 2018 de nieuwe naam van het Reumafonds) al sinds dag één trotse partner van een van de mooiste wandelevenementen van het jaar. Deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doen bij inschrijving. Samen kunnen we iets aan reuma doen!

Meer berichten