Foto: aangeleverd
Limmen

Savoy Jazzband treedt op in Limmen

  Cultuur

LIMMEN - De Savoy Jazzband is zo langzamerhand een vaste waarde bij Jazz Session Club Vredeburg. Op 18 februari verzorgt de band een gastoptreden.

De groep is in 2009 opgericht door een aantal doorgewinterde jazzmuzikanten. De naam is afgeleid van de beroemde danszaal in New York, 'The Savoy Ballroom'. Hier werd zowel zwart als blank publiek toegelaten, iets wat in die tijd niet gebruikelijk was. De naam past goed bij de band omdat de leden er - ondanks het verschil in karakter en klank - een mooi geheel van kunnen maken. Het repertoire van de band is zeer breed; er wordt aandacht besteed aan bekende en minder bekende songs uit onder andere het American Songbook, maar er worden ook eigen arrangementen gespeeld van nummers van onder andere The Beatles, Sting en Shirma Rouse. De nummers behouden hun betekenis, maar worden soms in een andere maatsoort, vorm, tempo of sfeer neergezet zodat er een verrassend effect ontstaat. De band past zich qua volume en repertoire aan de locatie en gelegenheid aan.

Niets hoeft, maar meezingen mag! Dansen ook! De toegang is vrij, maar u kunt ons steunen door lid te worden voor 7 euro per persoon voor het gehele jaar. Inlichtingen: Fred Timmer, tel./fax: 072-5053414, e-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl.

Meer berichten