Maak jij het verschil in Nepal?
Maak jij het verschil in Nepal? Foto: aangeleverd

Wil jij vrijwilligerswerk doen in Nepal?

Algemeen

HEILOO - Op 10 juni organiseert Stichting Cross Borders Nepal een informatiemarkt over vrijwilligerswerk in Nepal. De markt wordt tussen 13.00-16.00 uur gehouden in Restaurant Deurali aan de Raadhuisweg 8 in Heiloo. Uiteraard is iedereen van harte welkom. 

Er liggen fotoboeken ter inzage en men kan handgemaakte spullen uit Nepal kopen. De verkoop is vanzelfsprekend zonder winstoogmerk en de opbrengst gaat naar diverse projecten in Nepal.

Om 14.00 uur start voor geïnteresseerden een presentatie over vrijwilligerswerk in Nepal.  Er zijn ook oud-vrijwilligers aanwezig om hun ervaringen te delen. Voor de presentatie wel graag vooraf telefonisch aanmelden bij Marijke de Bruin, tel……

SCBN is een non-profitorganisatie en organiseert verantwoord vrijwilligerswerk voor kwetsbare groepen in het onderwijs en de gehandicaptenzorg In Nepal. Zo helpen vrijwilligers in het onderwijs o.a. bij het geven van Engelse les. Als leerlingen het Engels goed beheersen vergroot dit hun kans om door te stromen naar het vervolgonderwijs en verbeteren zij daarmee hun kansen om de armoede achter zich te laten.

Vrijwilligers in de gehandicaptenzorg kunnen onder andere terecht in een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met een aangeboren hersenafwijking. Hiervoor zoeken wij fysiotherapeuten en logopedisten. Hierbij werken wij nauw samen met onze bevriende ‘Stichting Holland Building Nepal’ (www.shbn.nl) 

Alle werkzaamheden worden in overleg met de vrijwilligers bepaald zodat de taken goed aansluiten bij de talenten van de vrijwilliger. Door het mogelijk maken van vrijwilligerswerk proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan de Nepalese samenleving; hierbij geven wij voorrang aan kwetsbare groepen en projecten die een steuntje in de rug verdienen.

Kennismaken met een ander land en mensen met een andere cultuur en levensstandaard leidt tot een beter begrip van elkaar en is wat ons betreft een stapje verder naar een betere wereld. Ons motto is dan ook: ‘Jij verandert Nepal niet, maar Nepal verandert jou’.

Alle informatie over Stichting Cross Borders Nepal is natuurlijk ook te vinden op de website: www.crossbordersnepal.nl 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant