Michiel Ullers
Michiel Ullers Foto: aangeleverd

Huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik!

Algemeen

HEILOO - Onlangs is uit onderzoek gebleken dat binnen de lokale nieuws- en informatievoorziening de huis-aan-huisbladen, zoals uw Uitkijkpost, het hoogste bereik hebben. Daarna volgen de publieke omroepen en de regionale dagbladen. Het consumentenonderzoek werd uitgevoerd door het Commissariaat voor de Media en huis-aan-huisbladen.

De huis-aan-huisbladen worden dus gezien als belangrijkste informatiebron voor burgers. Daarmee hebben de huis-aan-huisbladen niet alleen eer van hun werk, het bevestigt eigenlijk wat zij zelf al wisten. Michiel Ullers, directie Uitkijkpost Media bv: “Elke dag worden wij zowel door adverteerders als lezers benaderd voor nieuwtjes, acties en activiteiten omdat wij hét nieuwskanaal van Heiloo zijn. Lokale nieuwsvoorziening is dicht bij huis en gaat over wat er in je eigen dorp gebeurt. En dat willen inwoners graag lezen. Van wegafsluiting, openingen, jubilea, zwemdiploma’s en het gemeentenieuws tot de aanbieding bij de bakker of slager.”

Het mag duidelijk zijn dat Nederlanders geïnteresseerd zijn in lokaal nieuws. Men vindt het fijn om op de hoogte te zijn en blijven van wat er in de directe omgeving speelt. Van de ondervraagden geeft maar liefst 46 procent aan buitengewoon geïnteresseerd te zijn in het lokale nieuws. Nog eens 43 procent is enigszins geïnteresseerd. Als informatiebron voor lokaal nieuws krijgt het huis-aan-huisblad duidelijk de voorkeur. Voor de gemeenten is het belangrijk te weten dat de huis-aan-huisbladen ook de inwoners bereiken die minder in het gemeentenieuws geïnteresseerd zijn en daar dus niet actief naar op zoek zouden gaan.

Uitkijkpost vindt het als huis-aan-huisblad belangrijk om een goede band op te bouwen en te onderhouden met zowel de lezers, het verenigingsleven, adverteerders en de gemeente. “Daarom zijn we ook midden in het dorp gevestigd en houden we samen met onze achterban onze ogen en oren goed open. We staan altijd open voor tips over nieuws dat u aan het hart gaat. Dus weet ons te vinden via redactie@uitkijkpost.nl“, aldus Michiel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief