Afbeelding
Foto:

Voorlezen en voorstellingen in Bibliotheek Heiloo tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022

22 jan, 13:48 Algemeen

HEILOO - Bibliotheek Heiloo bruist tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022! Van 26 januari tot en met 5 februari staat het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters centraal. Natuurlijk uit het Prentenboek van het Jaar, ‘Maar eerst ving ik een monster’. Maar ook uit de Prentenboeken Top Tien en nog veel meer mooie titels. 

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Speciaal voor kinderen (0-6) en hun ouders of verzorgers, biedt Bibliotheek Heiloo diverse leuke activiteiten.

Zondag 30 januari, 11.00 uur: Theatervoorstelling: ‘BOE..K’ door Potitco

Meneer Wiem en Marie-Loes spelen hun gloednieuwe voorstelling: BOE..K, geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2022. Een intieme poppenvoorstelling met veel muziek en interactie.
Papa en mama hebben het druk... te druk om Boy voor te lezen. En toch krijgt Boy zijn verhaaltje, niet één, niet twee maar wel drie!

Kaartverkoop via www.potitco.nl

Zaterdag 5 februari, 11.00 uur: Theatervoorstelling: ‘Vos gaat een stukje rijden’ door Daniëlle de Ruijter 

Al zingend en dansend gaan we door het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Suzanne Strasser heen. Nog zo’n juweeltje uit de Prentenboeken Top Tien! In 45 minuten neemt deze docente Muziek op Schoot de kinderen en hun begeleiders mee op reis door dit vrolijke prentenboek. Hierbij maakt zij gebruik van leuke muziekinstrumenten en andere materialen.

Kaartverkoop via www.bibliotheekheiloo.nl.

Elke woensdagmiddag en vrijdagochtend: voorlezen en spelen

De wekelijkse voorleesmomenten voor kleuters (op woensdag om 14.30 uur) en voor peuters (op vrijdag om 11.00 uur) in de bibliotheek staan ook in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Kom gezellig langs!

Waarom is voorlezen zo belangrijk? 

Voorlezen bevordert het leesplezier, zorgt voor een grotere woordenschat en draagt bij aan een goede taalontwikkeling. En natuurlijk is het heerlijk om samen van een boek te genieten. Dagelijks voorlezen vormt daarmee een goede basis voor het latere lezen.

Nog geen lid? 

Kinderen van 0-6 worden tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid, en krijgen een monsterknuffeltje cadeau!

Belangrijk: Uiteraard houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Kijk daarom van tevoren altijd nog even op onze website www.bibliotheekheiloo.nl. In elk geval: houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en toon de QR-code waar nodig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief