Tijdens de computervraagdagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de bibliotheek.
Tijdens de computervraagdagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de bibliotheek. (Foto: aangeleverd)

Computervraagdagen in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Tijdens de computervraagdagen van 20 t/m 26 januari organiseert Bibliotheek Heiloo activiteiten over het gebruik van verschillende digitale media. De inloopspreekuren zijn vrij toegankelijk, voor de presentatie 'Digitaal nalatenschap' is aanmelden vooraf gewenst. Beide zijn kosteloos te bezoeken. U bent van harte welkom!

Presentatie over het 'Digitaal nalatenschap'
Donderdag 23 januari, 14.00 – 15.30 uur

Tegenwoordig hebben we allemaal tal van accounts, diverse socialemediaprofielen, bankieren we via internet en verloopt contact met instanties en overheden online. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te kraken zijn, en die niemand kent.

Maar wat gebeurt er als iemand overlijdt? Die goed beveiligde accounts zijn dan voor niemand toegankelijk en worden spookprofielen. Dat kan heel vervelend en verdrietig zijn voor nabestaanden.

De toegang voor deze presentatie is gratis (koffie of thee € 1); graag aanmelden vooraf via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.

Extra digitaal inloopspreekuur
Vrijdag 24 januari, 14.00 tot 15.00 uur

U kunt terecht met uw vragen over digitale zaken. Ook is er een korte presentatie over de cursus 'Werken op de computer of tablet'. Wilt u samen de eerste stappen zetten op de computer of tablet? Of heeft u al enige ervaring en wilt u verder leren? Tijdens dit inloopspreekuur krijgt u uitleg over wat deze cursus voor u kan betekenen en kunt u uw vragen stellen.

Digitaal inloopspreekuur
Elke woensdag, 10.00 – 11.00 uur

Heeft u vragen over digitale media, zoals sociale netwerken als Facebook en Twitter of over het lenen van e-books bij de bibliotheek voor uw e-reader, iPad of tablet, of over zoeken op internet, apps op uw smartphone of tablet en andere digitale zaken? Kom dan langs bij het digitaal inloopspreekuur.

Vergeet u niet om uw laptop, e-reader of tablet en de eventueel benodigde wachtwoorden mee te nemen.

Meer berichten