Bram de Boer was tegen White Stones goed voor twee goals.
Bram de Boer was tegen White Stones goed voor twee goals. Foto: Luuk de Jong

HZV wint derby van White Stones

Sport

HEILOO - HZV heeft vrijdag 15 maart met 4-2 gewonnen van White Stones. In een spannend duel wist HZV de Egmondse formatie kapot te spelen. White Stones is de koploper in de eerste divisie en kon alvast een flinke voorsprong nemen op de directe concurrentie.

Voor HZV zijn alle punten ontzettend belangrijk om het gat naar de bovenste twee plekken te verkleinen. De Heilooërs begonnen dan ook fel aan de wedstrijd. Topscorer Bram de Boer was al na drie minuten verantwoordelijk voor een 1-0 voorsprong. Na elf minuten was het White Stones die het net wisten te vinden, 1-1.

In een vermakelijke tweede helft zorgden Teun Groot en weer Bram de Boer voor een 3-1 voorsprong voor HZV. White Stones, dat nu met een meevoetballende keeper ging spelen, nam te veel risico en Ryan van Westerop profiteerde daar optimaal van door in het lege Egmondse goal te schieten. White Stones deed met de 4-2 nog wel iets terug maar had niet meer genoeg tijd om tot een resultaat te komen.