De Foresters won met 0-5 van SV Beverwijk.
De Foresters won met 0-5 van SV Beverwijk. Foto: Luuk de Jong

De Foresters en HSV blijven winnen

Sport

HEILOO - Zowel De Foresters als HSV doen het uitstekend dit seizoen. Beide ploegen doen mee om het kampioenschap in de competitie. De Foresters won zaterdag 2 maart met 0-5 van SV Beverwijk. HSV nam op zondag 3 punten mee na een overwinning op KFC.

Voor De Foresters was het weerzien met SV Beverwijk een wedstrijd die doet terugdenken aan 7 oktober 2023. Op deze herfstmiddag was daar een van de krankzinnigste wedstrijden die men ooit op Sportpark het Vennewater heeft kunnen zien. In een wedstrijd vol met rode kaarten en opstootjes wist De Foresters in de absolute slotfase een waanzinnige comeback te voltooien. Na een 1-4 achterstand wisten ‘de Egels’ nog zes keer te scoren en er met de drie punten vandoor te gaan.

Gemakkelijke 0-5 zege
Na de vorige ontmoeting in oktober wees alles dus op een spannende wedstrijd. Uiteindelijk werd het echter nooit echt spannend in Beverwijk. De ploeg van trainer Robbert Michielsen liep gemakkelijk over de tegenstander heen en won met 0-5. Directe concurrent Stormvogels wist ook zijn wedstrijd te winnen waardoor De Foresters nu terug te vinden is op de tweede plaats in de 3e klasse zaterdag. Zaterdag 9 maart speelt De Foresters thuis tegen HCSC, de wedstrijd begint om 16.30 uur.

Koploper HSV wint
In de 2e klasse zondag nam HSV het 3 maart op tegen KFC. De ploeg uit Koog aan de Zaan deed het sinds het nieuwe jaar erg goed en dus stond er een lastige wedstrijd te wachten. In een gelijkopgaande wedstrijd komt HSV vlak voor rust op voorsprong via Ruben Bugter. Jelle Stam verdubbelde na rust de score tot 0-2. Bij KFC was er duidelijk niet de energie om deze achterstand nog in te halen. Alhoewel KFC nog wel de aansluitingstreffer maakte was het alweer Jelle Stam die enkele minuten later de 1-3 binnenschoot. De 2-3 van KFC kwam pas laat in de slotfase waardoor HSV drie punten mee mocht nemen naar Heiloo. Door de overwinning staat koploper HSV nu zeven punten voor op nummer twee SVA. Zondag 10 maart speelt HSV thuis tegen JVC, de wedstrijd begint om 14.00 uur.