Foto: Gemeente Heiloo

Herstelwerkzaamheden Ypesteinerlaan

  Zakelijk

HEILOO - Van 17 t/m 28 juni zijn er herstelwerkzaamheden aan de weg op de Ypesteinerlaan. Het deel van de Ypesteinerlaan tussen de Nijverheidsweg en de Oosterzijweg is dan afgesloten voor autoverkeer. Fietsverkeer blijft wel mogelijk. 

Ypesteinerlaan 17 t/m 28 juni
Een deel van de Ypesteinerlaan is toe aan groot onderhoud. De weg is verzakt door een instabiele grondlaag. Van 17 t/m 28 juni zijn er herstelwerkzaamheden. Het deel van de Ypesteinerlaan tussen de Nijverheidsweg en de Oosterzijweg is dan afgesloten voor autoverkeer. 

Onderhoud en nieuw asfalt
De Ypesteinerlaan is tussen de Nijverheidsweg en de Oosterzijweg ernstig verzakt. Dit komt door een instabiele grondlaag en de grote bomen die vlak langs de weg staan. De bomen onttrekken vocht uit de instabiele veenlaag, waardoor deze inklinkt en de weg verzakt. Om dit op te lossen verwijderen wij het asfalt en de veenlaag. Vervolgens brengen wij een nieuwe fundatielaag van steenkorrel en een zandlaag aan en herstellen wij de rijbaan.

Bereikbaarheid 
Tijdens de werkzaamheden is het deel van de Ypesteinerlaan tussen de Nijverheidsweg en de Oosterzijweg voor beide richtingen afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De Nijverheidsweg blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk vanaf de rotonde Kennemerstraatweg. De omleidingsroute loopt via de Kennemerstraatweg en de andere zijde van de Ypesteinerlaan. Deze staat met borden aangegeven. Fietsverkeer blijft wel mogelijk. 

Meer berichten