Afbeelding

De top 5 meest voorkomende autoschades

9 apr, 12:00 Zakelijk

De meeste mensen zijn erg zuinig op hun auto. En terecht. Toch zit autoschade in een klein hoekje. Maar welke autoschades komen nu eigenlijk het meest voor? We hebben de 5 meest voorkomende autoschades voor je op een rij gezet:

1. Bumperschade
Hoewel de meeste nieuwe auto's vol technologische snufjes zitten, is het 'kussen' van bijvoorbeeld een paaltje of auto nog altijd nummer 1 veroorzaker van schade. Bijna de helft van alle automobilisten heeft wel eens bumperschade gehad en dan vooral aan de rechter achterzijde van de auto.

2. Kras of lakschade
Kras of lakschade staat met stip op een tweede plek meest voorkomende autoschades. En niet alleen omdat bij praktisch elke schade wel sprake is van lakschade. Van hagelschade tot een kras op het portier. En zijn maar weinig auto's die na een tijdje nog puntgaaf zijn. Daarnaast is iets relatief kleins als lakschade vrij duur om het te laten herstellen.

3. Sterretje in je ruit
Een sterretje in je voorruit door een opspringend steentje. Het komt ontzettend vaak voor en je doet er niets tegen. Gelukkig voor jou wordt een sterretje in je voorruit altijd gedekt door je verzekering en ga je naar een aangesloten herstelbedrijf, dan betaal je zelfs geen eigen risico. Als je er maar op tijd bij bent en het sterretje geen barst laat worden. Een sterretje laten repareren gaat trouwen niet ten koste van je no-claim en schadevrije jaren.

4. Deukschade
Het is heel herkenbaar. Je komt terug van het boodschappen doen en ontdekt een klein deukje in het portier. Deukschade is dan ook één van de vijf meest voorkomende autoschades. Gelukkig zijn kleine deukjes wel eenvoudig te herstellen. Al ligt het wel een beetje aan waar het deukje zich precies bevindt.

5. Parkeerschade
Bijna 20 procent van alle schades ontstaan tijdens het inparkeren. En ondanks alle technologische hulpmiddelen daalt dit percentage niet. Sterker nog, het lijkt erop dat bestuurders zelf juist minder goed opletten.

Meest voorkomende autoschades, wat doe je ertegen?
Zoals al gezegd doe je eigenlijk niet veel tegen autoschade. Al ben jezelf nog zo voorzichtig, op sommige invloeden heb je nu eenmaal geen grip. Het enige wat je dan nog kan doen is zorgen voor een goede autoverzekering. Dat begint met elk jaar opnieuw een vergelijking te maken. Je auto wordt namelijk langzaam ouder en verzekeraars passen continu hun voorwaarden aan. Hierdoor is de beste autoverzekering op een gegeven moment niet meer de best passende.

Ook veranderen de autoverzekeringpremies. Tenzij je onnodig te veel wilt betalen, is het slim om geregeld de prijs van je verzekering te vergelijken. Op geld.nl is een autoverzekering vergelijken heel makkelijk. Check snel of jij nog de goedkoopste autoverzekering hebt en ontdek hoeveel je kunt besparen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief