v.l.n.r. Anja van der Horst, Anna Koster, Vincent Smit, Thirza Schraa, winnares Ellen Copini, Marjo Klaver en Lonneke Deutekom
v.l.n.r. Anja van der Horst, Anna Koster, Vincent Smit, Thirza Schraa, winnares Ellen Copini, Marjo Klaver en Lonneke Deutekom Foto: Erika Dekker-de Groot

Succesvolle eerste Pitch Award van Vrouw in Bedrijf

Zakelijk

Op donderdag 21 juni vond de Pitch Award 2018 van Vrouw in Bedrijf (ViB) plaats in de Pleinzaal in het Taqa Theater De Vest in Alkmaar.

Vrouw in Bedrijf

ViB Alkmaar is een zakelijk netwerk voor vrouwelijke ondernemers en managers in Alkmaar en omstreken. Het netwerk bestaat inmiddels 10 jaar en heeft op dit moment tussen de 40 en 50 actieve leden. Dit was de eerste keer dat de Pitch Award werd georganiseerd en gezien het enthousiasme van de deelnemers en de dames in de zaal, zal het evenement vast opvolging vinden.

Wat is een pitch?

Een pitch, of, met de volledige naam "elevator pitch" is een boodschap van een minuut. Het is de bedoeling dat je binnen deze tijd je bedrijf zo duidelijk onder woorden kunt brengen, dat de andere partij op zijn minst zeer geïnteresseerd is geraakt. De boodschap mag best commercieel zijn, maar de feiten moeten kloppen.

De 16 deelnemers hadden drie pitches voorbereid, waarin ze lieten zien hoe zakelijk en creatief ze zijn. Er werd in drie rondes gepitcht. Elke pitch duurde maximaal één minuut. In de eerste ronde introduceerden alle pitchers hun bedrijf. Dit ging van eetbare bloemen naar letselschade, van fitness naar ego-fluisteren en van uitvaartbegeleiding naar training en coaching. Na juryoverleg volgde de halve finale, waarin de 8 overgebleven deelnemers een persoonlijke pitch hielden. De 3 finalisten, aangevuld met een publieksfinalist, deden een free style pitch, die niet over hun bedrijf mocht gaan.

De jury bestond uit Anja van der Horst, directeur Servicecentrum/Bedrijfsvoering bij gemeente Alkmaar, Lonneke Deutekom, directeur-eigenaar van Pand Raak in Schagen en organisatiebureau She knows How en Vincent Smit, eigenaar van Promote Your Network BV. De jury lette onder andere op uitstraling en enthousiasme,  een duidelijk verhaal en creatieve aanpak.

Uiteindelijk was de sterkste free style pitch van Ellen Copini van Boddaert Advocaten. Zij nam jury en aanwezigen mee met het verhaal over haar sleutelbos. Zij won de eerste Vrouw in Bedrijf Pitch Award en daarmee een prachtig beeld, gemaakt door Tonia Rijpkema.

Kijk voor meer informatie over Vrouw in Bedrijf op deze website.

Tekst: Erika Dekker-de Groot

Beeld gemaakt door Tonia Rijpkema

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant