Bedrijf Belicht

Autorijschool Rohling

  Zakelijk
Afra en Ivo: bedrijvig met Autorijschool Rohling.
Afra en Ivo: bedrijvig met Autorijschool Rohling. (Foto: Arjan Hoogvorst)

HEILOO - De al ruim zeven jaar actieve Autorijschool Afra heeft sinds vorig jaar een nieuw gezicht erbij. Het gaat om Ivo Rohling, die samen met zus Afra de krachten heeft gebundeld. Het bedrijf heet daarom nu Autorijschool Rohling en is gespecialiseerd in RIS, oftewel Rijopleiding In Stappen.

Thuis aan Afra's keukentafel in Heiloo vertellen broer en zus hoe de prille samenwerking tot stand kwam. "Enige tijd terug besloot ik om na bijna vier decennia werkervaring in de IT-sector een andere weg in te slaan, door in de voetsporen van mijn zus te treden," vertelt Ivo Rohling. "Al geruime tijd coach ik voetballers bij de plaatselijke club in mijn woonplaats Warmenhuizen, wat alles te maken heeft met het overbrengen van kennis en ervaring. Daarbij rijd ik graag auto, dus één plus één is twee…"

Stage
Dat laatste is door de kersverse samenwerking tussen Afra en Ivo letterlijk het geval. Eerstgenoemde blijft leerlingen in Heiloo en omgeving bedienen, terwijl broer Ivo een klantenkring opbouwt in de regio Warmenhuizen. Nadat hij afgelopen voorjaar de specialistische opleiding tot rijinstructeur afrondde, liep hij stage bij Afra. Na het gehele geslaagde traject sloegen broer en zus de handen ineen en is Autorijschool Rohling een feit. Beiden verzorgen op vakkundige wijze rijlessen in RIS, waar vandaag de dag een groeiend aantal aspirantautomobilisten voor kiest.

Stap voor stap
"De Rijopleiding In Stappen bestaat uit totaal vier modules, uiteenlopend van de standaard basisbeginselen tot en met verkeersvaardigheden als invoegen en inhalen op een drukke weg," legt Afra uit. "Die modules worden de leerlingen stap voor stap aangeboden en bestaan uit zogenoemde scripts, die ze thuis in alle rust en concentratie doornemen. Het begint bij stap 1 met de prille beginselen en eindigt bij stap 8, wanneer iemand al zelfstandig kan autorijden. Dat maakt het voor alle partijen zeer duidelijk, want iedereen weet precies waar hij of zij aan toe is."

Duidelijke structuur
Omdat in Noord-Holland niet al te veel rijscholen werken volgens de RIS-formule, bieden Afra en Ivo Rohling leerlingen hiermee een in de praktijk succesvol beproefd concept dat een gestage groei doormaakt in de rijschoolbranche. "Elke leerling is gebaat bij de duidelijke structuur die RIS biedt, wat vooral prettig is voor jeugdigen. Tegenwoordig kun je al voor je zeventiende gaan lessen en dan is het fijn een compleet uitgestippeld plan te kunnen volgen.

" RIS werkt in de praktijk voor alle leeftijden en Autorijschool Rohling heeft dan ook jong en oud in het klantenbestand. "Het mooie van dit werk is ook, dat je met iedereen een bepaalde band opbouwt. Soms hoor je zomaar onderweg getoeter, afkomstig van een pas geslaagde leerling. Met een korte zwaai en lach besef je dan waarvoor je het doet."

Tekst: Arjan Hoogvorst

Website: www.autorijschoolrohling.nl, e-mail: info@autorijschoolrohling.nl. Afra Rohling: 06-40462762, Ivo Rohling: 06-29588141.

Meer berichten