Brouwerij Heyloo Bier en Sancti Adalberti bundelden hun krachten voor het 'Baafjebier'.
Brouwerij Heyloo Bier en Sancti Adalberti bundelden hun krachten voor het 'Baafjebier'. Foto: aangeleverd

Brouwerij Heyloo en Brouwerij Egmond komen met Baafje Blond en Baafje Bruin

Nieuws

HEILOO - De brouwers van Heyloo Bier en Sancti Adalberti zijn een samenwerking aangegaan om het voortbestaan van zwembad Het Baafje in Heiloo te ondersteunen.

Het Baafje is al sinds 1970 een begrip in Heiloo en omstreken, het zwembad trekt ’s zomers altijd vele bezoekers en de brouwerijen vinden dat Het Baafje het verdient om behouden te blijven! Er worden daarom eenmalig twee bieren met unieke etiketten uitgebracht die gebrouwen zijn in de ketels van Brouwerij Egmond. De bieren worden verkocht in een mooie geschenkverpakking met vier flesjes (2 x Baafje Blond, 2 x Baafje Bruin). Voor ieder pakket dat wordt verkocht schenken de brouwerijen een vast bedrag aan de actiegroep Red Het Baafje. De verkoop van de bieren gaat via Red Het Baafje en een aantal verkooppunten die hieronder zijn genoemd.
De eerste bierpakketten zullen tijdens de heropening van Het Baafje op woensdag 1 mei door Sander Huijser namens de actiegroep Red Het Baafje worden aangeboden aan burgemeester Mascha ten Bruggencate en wethouder Antoine Tromp.

De totstandkoming van het bierpakket is door prominente personen en bedrijven gesponsord. De etiketten zijn in de bekende stijl van Heyloo Bier ontworpen door de topfotograaf en -ontwerper Iwan Bronkhorst, de verpakking is mede mogelijk gemaakt door CiRoPack en deze publicatie alsmede de opvolgende advertentie worden aangeboden door de Uitkijkpost.

Het Baafje Blond is een goudblond bier van 6,5% alcohol met een fris karakter en een klein bittertje in de afdronk. Het Baafje Bruin is een donker bier van 6,0% alcohol met een zweem van caramel in de geur en een moutige, lichtzoete smaak. Aan beide bieren is lindebloesem toegevoegd.

Verkoop bierpakketten via:
Actiegroep Red Het Baafje: www.redhetbaafje.nl
Kaashuis Tromp - Heiloo
Kado & Zo - Heiloo
Kaashuis Tromp - Egmond aan den Hoef
Gall & Gall - Limmen

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant