Foto: aangeleverd

Rode Kruis zoekt Evenementenhulpverleners en -coördinatoren

  Verenigingen

REGIO - Het Rode Kruis Noord-Holland Noord is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die eerste hulp kunnen verlenen op evenementen en vrijwilligers die de evenementenhulp kunnen coördineren. Het district krijgt steeds meer vraag naar Evenementenhulpverleners door de groei van het aantal evenementen in de regio. Na een korte opleiding kan men direct aan de slag.

Hulpverlenen op festival en evenement
Zonnetje, muziekje, gezellige mensen om je heen...voor vele vrijwilligers van het Rode Kruis is het vaak letterlijk een feestje om hulp te verlenen op een festival of ander evenement.  Maar vooral iets goeds kunnen doen voor je medemens is een belangrijke motivatie om als hulpverlener bij het Rode Kruis aan de slag te gaan. Niek Hendriks (27 jaar) is al een aantal  jaren Evenementenhulpverlener bij de noodhulporganisatie. "Je krijgt met allerlei situaties te maken. Van blessures tot festivalbezoekers die -door drank of middelen- letterlijk en figuurlijk de weg kwijt zijn.  Mensen kunnen van alles overkomen tijdens een evenement en zijn blij dat wij er zijn. Op het moment dat de nood aan de man is, staan wij klaar. En wat is er nou mooier dan dat je tegelijkertijd kunt genieten van je favoriete festival of sportevenement."

EK Wielrennen
Als nieuwe Evenementenhulpverlener volg je een uitgebreide EHBO cursus bij het Rode Kruis, waarna je wordt opgeleid tot Evenementenhulpverlener. Daarna wordt je al snel ingezet op tal van evenementen in de regio, zoals de Wandelvierdaagse, het bevrijdingsfestival en de Halve Marathon van Egmond. Niek Hendriks: "In augustus vinden de Europese Kampioenschappen Wielrennen plaats in Alkmaar. Een team hulpverleners van het Rode Kruis is hier op vele plaatsen langs het parcours aanwezig, zoals bij de finish. Zeker voor dit grote evenement hebben we dringend behoefte aan nieuwe hulpverleners. "

Open dag 1-1-2 "De Hulpdiensten" 2019
Zondag 23 juni is een uitstekend moment om eens van dichtbij te bekijken wat het Rode Kruis en 21 andere hulpverleningsorganisaties allemaal doen. In het Sportcomplex De Meent in Alkmaar staat de Open dag 1-1-2 "De Hulpdiensten" 2019 op het programma. Het Rode Kruis hoopt tijdens de open dag veel mensen te ontmoeten die interesse hebben in het werk van de grootste noodhulporganisatie ter wereld. Niek Hendriks: " We zitten echt te springen op enthousiaste mensen die heel graag coördinator of evenementenhulpverlener willen worden.''

Meer informatie
Interesse in deze vrijwilligersfuncties? Aanmelden kan eenvoudig via helpdesknhn@rodekruis.nl of telefoonnummer 06-41 52 32 49 of bezoek onze stand op de 1-1-2 Open Dag "De Hulpdiensten" 2019 op 23 juni aanstaande!

Meer berichten