Foto: Aangeleverd
Regio

Sport- en cultuurverenigingen... Stem!

  Verenigingen

Begin maart is de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' van start gegaan. Ruim 650 sport- en cultuurverenigingen hebben zich al aangemeld en zetten zo hun vereniging in de schijnwerpers. Inschrijven kan nog tot maandag 23 april.

In elke gemeente kan een vereniging in aanmerkingen komen voor de titel. Bekende topsporters, zoals zeilster Marit Bouwmeester, hockeyer Robbert Kemperman en het volleybal duo Brouwer en Meeuwsen hebben zich bij de verkiezing aangesloten. Maar ook artiesten als zanger Lucas Hamming, presentator Erik van der Hoff en choreograaf Juvat Westendorp. Zij roepen iedereen op (via video's) om op hun favoriete vereniging te stemmen. Kijk op verenigingvanhetjaar.nl welke verenigingen uit uw gemeente meedoen aan de verkiezing.

Bezoek ambassadeurs aan de vereniging

Als bekend wordt welke verenigingen provinciewinnaar zijn, brengen de ambassadeurs als jurylid een bezoek aan deze verenigingen. Op basis van het jury-oordeel worden er drie provinciewinnaars uit de categorie sport en drie uit de categorie cultuur geselecteerd die doorgaan naar de landelijke finale in september. Vervolgens wordt tijdens de Nationale Sportweek de uiteindelijke sport- en cultuurvereniging van het jaar bekendgemaakt.

Doe mee aan de verkiezing 'Vereniging van het Jaar'. Schrijft u nog snel in!

Alle sport-­ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd om zich binnen hun gemeente te nomineren via verenigingvanhetjaar.nl. Inschrijven kan nog tot 23 april en is zo gedaan! De verenigingen met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Verenigingen in de schijnwerpers

Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

Meer berichten