Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior nipt op 1

Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond strijd op Sportcomplex de Cloppenburch in Akersloot om de OIT mountainbike cup.

Normaliter, als Henk Verdonk junior aan de start staat (en dat is dikwijls), kan de zege hem niet ontgaan. Nog nooit is er iemand in geslaagd hem in een rechtstreeks duel te kloppen of hem zelfs tot het uiterste te dwingen om een zege veilig te moeten stellen. De hoop was en is er op gesteld, dat er zeker wel een mountainbiker is, die Henk Verdonk junior kan kloppen, want zo uniek is hij toch ook weer niet.

De afgelopen weken leken we een kentering waar te nemen in het rijden en goed presteren van Ron Boendermaker, maar tot een rechtstreekse confrontatie was het de laatste tijd niet gekomen. Tot deze avond dan, zodat dit treffen enige duidelijkheid zou gaan geven hoe de vlag ervoor staat met het niveau van beide rijders. Vanuit het vertrek werd al snel duidelijk dat Henk Verdonk junior en Ron Boendermaker de boventoon gingen voeren, omdat zij zich direct afscheidden van de rest. Henk Verdonk junior op kop met Ron Boendermaker vastgebeten in het wiel. De eerste twee ronden gaven de kemphanen elkaar geen meter ruimte en raffelden de afstand onder de wielen af in een moordend tempo en de rest van het versnipperde veld op eerbiedwaardige afstand achterlatend. 

Plotseling moest Boendermaker toch een redelijk gaatje laten vallen, maar wist dit de ronde erop met een paar krachtige en rappe pedaalslagen recht te zetten en zich weer in het wiel te nestelen. De snelheid van het duo ging nog verder omhoog, zodat de omstanders dachten dat een van de twee wel eens zou ploffen. Maar van dit alles was geen sprake en moest de laatste omloop gaan uitmaken wie van het stel zich als eerste na de meet kon laten uitbollen. Toch werd het weer Verdonk junior, die aan het langste eind trok, maar de overwinning niet in de schoot geworpen kreeg. Koen Könst wist zich deze week hersteld te hebben van zijn off day van vorige keer en pakte afgescheiden de derde plek voor Wout Bakker. 

Langdurig waren Floris van Woesik en Alex Hagemaan elkaar trouw als koppel, maar door een valpartijtje van Van Woesik raakte Alex Hageman van zijn stuk en moest de snel weer op de fiets gesprongen gevallene laten gaan en werd daarna nog gepasseerd door Herman Zomerdijk, die zich als nieuwkomer in de middenmoot kon handhaven. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen), 2. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 3. Koen Könst (Castricum), 4. Wout Bakker (Heiloo), 5.Floris van Woesik (Krommenie), 6. Herman Zomerdijk (Limmen), 7. Alex Hageman (Limmen), 8. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 9. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en 10. Barry Schrama (Akersloot).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio