Sjeng Schalken met rechts naast zich Michelle Otto tussen 38 jeugdleden en verschillende trainers.
Sjeng Schalken met rechts naast zich Michelle Otto tussen 38 jeugdleden en verschillende trainers. (Foto: STiP Fotografie )

Een kleurplaat leidt tot clinic van Sjeng Schalken

  Sport

HEILOO - Michelle Otto deed mee aan de kleurwedstrijd van de oranjecompetitie bij TV Het Vennewater. Zij won en dat was de reden dat vrijdagavond tijdens de open avond van TV Het Vennewater 38 jeugdleden mee konden doen aan een clinic van ex-proftennisser Sjeng Schalken. Leuke bijkomstigheid was dat het ook het begin was van de Nationale Sportweek.

Michelle die in eerste instantie geen idee had wie Sjeng Schalken was tennist 3 jaar. Het tennissen zit in haar genen. Haar moeder, twee oma's en haar opa tennissen ook. Michelle zit in groep 8 van de Meander en binnenkort gaat zij een presentatie houden over Sjeng. Zelf wil ze misschien later proftennisser worden al voelt ze er toch meer voor om rijk en beroemd te worden, wat natuurlijk ook met tennissen kan. Naast tennis doet Michelle ook aan judo.

Naast de gewonnen clinic kreeg Michelle vrijdagavond uit handen van voorzitter Gert Jan van Steenis ook nog een geheel nieuwe tennisset welke zij zelf uitgezocht had bij de sponsor van de vereniging, Sporthuis Johan Jansen.

De clinic was een groot succes. De deelnemers waren in verschillende groepen verdeeld, die elk op een andere baan werden uitgedaagd door onder andere trainers, de clubkampioen en natuurlijk Sjeng. Natuurlijk deed iedereen zijn/haar uiterste best om vooral bij Sjeng een punt te winnen. 

Als laatste speelde Sjeng een super tie-break tegen de clubkampioen van de tennisvereniging, Chenaux Jonkhart. Chenaux stond zijn mannetje, maar moest in Sjeng toch zijn meerdere zien. Iets dat natuurlijk helemaal geen schande is. 

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten