Afbeelding

Topsportgroep Trias in actie op EK Landenteams

Sport

HEILOO - Op basis van de goede resultaten op de NK konden er vier atleten van de topsportgroep van AVTrias afgereizen naar het Noorse Sandnes voor het EK Landenteams. Een toernooi met 11 landen waar atleten per onderdeel punten kunnen verzamelen.

Job Beintema mocht de eerste dag aftrappen met de 110 meter horden. Er stond een flinke wind en daardoor kwam hij niet geheel uit tussen de horden. De als negende geplaatste Beintema finishte in 14.79 en moest genoegen nemen met de tiende plaats.

Later op de dag was het de beurt aan Lisanne de Witte die de series van de 400 meterliep. De als snelst geplaatste Castricumse won haar serie in 52.19 en plaatste zich daarmee voor de finale.

Op zaterdag was het tijd voor deze finale. Er liep een tweetal dames die aan Lisanne gewaagd waren, maar dat mocht niet baten. Ook de finale was ze namelijk net zo overtuigend als in de series. Met een tijd van 52.05 haalde ze de volle elf punten binnen voor Nederland.

Op de slotdag liepen Maureen Ellsworth en Laura de Witte de 4×400 meter estafette. Voor Ellsworth was dit de eerste keer dat ze als senior voor Nederland uitkwam. De dames liepen een sterke estafette en eindigden met 3:33.97 op een derde plaats, goed voor negen punten.

Voor wedstrijdvideo's van de prestaties verwijzen we u naar de website van Topsportgroep Trias.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief