De eerste groep met de geslaagden voor de geel en oranje band.
De eerste groep met de geslaagden voor de geel en oranje band. (Foto: Fred Stevenson)

Veel geslaagden voor de judo bandexamens bij Dojo 't Loo

  Sport

HEILOO - Zondag 8 juli was een spannende dag voor een flink aantal judoka's van Dojo 't Loo. Het was namelijk tijd voor de bandexamens.

Na een aantal weken extra hard te hebben geoefend op alle worpen, houdgrepen en andere grondtechnieken, moesten ze nu dan toch echt aan de examinatoren laten zien of ze klaar waren voor de volgende band. In de eerste groep was de jeugd aan de beurt die opgingen voor de gele of oranje band. Hierbij waren ook 4 judoka's van de enthousiaste groep A-judoka's aanwezig. Het was goed te zien dat ze allemaal flink hadden geoefend. De examens zagen er keurig uit, de hele groep kreeg aan het eind dan ook te horen dat ze geslaagd waren.

In de tweede groep gingen de kinderen met iets meer ervaring de mat op voor hun groene of blauwe band. Uiteraard moesten deze wat meer en moeilijker technieken laten zien, waaronder verwurgingen en sankaku's. 

Van de laatste groep waren er helaas twee judoka's die door de spanning net iets te veel steekjes lieten vallen op een aantal onderdelen. Zij mogen het op korte termijn via een herexamen nog een keer proberen. Gele banden waren er voor Tyler le Loux, Naut Bosman, Lieuwe Visser, Isabel Dijkshoorn, Joost Jonker, Phoo Niang, Catherina Ris, Teun Roeland, Kees van der Veer, David Roubos, Dave Schol, Mata Duineveld, Pieter Rosloot, Daan Kamping en Simon Verbeek. Voor de oranje band slaagden Joyce Pepping, Alexander Hess, Celine Kleimeer, Arthur Snikkenburg en Jesse Elzenga. Daan, Simon en Celine hadden zo'n keurig examen laten zien dat zij werden beloond met een extra slip voor op de nieuwe band. In de tweede groep slaagden Sam van Dongen, Matt de Ruijter en Pablo van Ginkel voor de groene band. Elvin Groefsema, Yesper Brunekreef, Sija Coolegem, Floris van Groen, Di An Tan, Sven Witjes en Klaas de Jager mogen vanaf nu met hun blauwe band de judomat betreden. Allemaal van harte gefeliciteerd! De foto's zijn te zien in het fotoalbum op www.dojotloo.nl

Meer berichten