Brechtje, Khee en Sara zijn maar wat trots op hun medaille!
Brechtje, Khee en Sara zijn maar wat trots op hun medaille! (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Prijzenregen voor GTH turnsters

  Sport

Tijdens het toestelkampioenschap turnen in Wormer hebben de turnsters van Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo (GTH) goede resultaten neergezet: 16 medailles.

De dag begon met de jongste meisjes. Pre-instapper Lieke turnde een goede wedstrijd en werd beloond met goud op vloer! Ook turnden de instappers; Felice begon met een keurige vloeroefening. Daarna kwam sprong; hier zaten de meisjes dicht op elkaar, ze lieten mooie strakke sprongen zien: Dana 13,90, Ellemieke en Elyce 14.10 en Alissa behaalde met 14.15 de vierde prijs. Aan het derde toestel brug wist Pien een sterke oefening neer te zetten (13.40).

In wedstrijd twee turnden pupillen Heidi en Nolin. Nolin scoorde mooie punten voor een nette brugoefening (13.60), op sprong wist Heidi met twee mooie overslagen de vierde prijs te behalen. Op de andere baan turnden de jeugdturnsters, ze hebben allemaal een sterke wedstrijd gedraaid. Zowel Elise als Esmee wisten met twee mooie sprongen het podium te halen, Esmee zilver en Elise goud. Aan brug was Esmee ook sterk, zij behaalde brons. De wedstrijd werd afgesloten op vloer, de meiden turnden prachtige oefeningen, ook hier was er prijs voor GTH: Feliene de vierde prijs en Elise het zilver.

In wedstrijd drie turnden de Pupillen2. Op sprong hebben ze allemaal goede sprongen laten zien, en Fira behaalde de tweede prijs. Daarna kwam brug, waarop Floortje een nette oefening turnde. Yara was de beste en scoorde goud. Op balk werd Fira vierde. De wedstrijd werd afgesloten op vloer; Jaline turnde hier een prima oefening (12.50). De dag werd afgesloten door Khee en Sara (jeugd) en Brechtje (senior). Alle drie turnden een goede wedstrijd, op sprong behaalde Khee voor twee mooie half in half uit brons, aan brug ging Khee goed verder en behaalde hier zilver. Zij stond samen met haar teamgenootje Sara op het podium; Sara turnde een keurige oefening en ontving de vierde prijs. Brechtje ging naar huis met twee medailles, een bronzen medaille voor twee goed uitgevoerde sprongen en zilver voor een prachtige vloeroefening.

Meer berichten