Het kampioensteam van Flashing Heiloo
Het kampioensteam van Flashing Heiloo (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Flashing U16 wint sterk bezet toernooi Berlijn

  Sport

HEILOO - Met Pasen speelde Flashing met drie teams op een groot internationaal toernooi in Berlijn. Het damesteam van Flashing wist de finale te bereiken, maar verloor deze met 2 punten. Niettemin een prima resultaat. De jongens U16 had het moeilijk, maar won ook op knappe wijze een wedstrijd.

Het meisjes U16-team van Flashing, dat uitkomt op het hoogste Nederlandse niveau, startte met een 42–44 nederlaag tegen GTS Rotmank uit Polen. Daarna volgden echter ruime overwinningen in de poule tegen teams uit Duitsland, Nederland en Finland. In de halve finale werd aangetreden tegen Mongolië. Een fysiek sterk team. Na een wat moeizame start kregen de Heilooër meiden al snel de controle over de wedstrijd en plaatsten zich door een 27-7 overwinning duidelijk voor de finale.

De Heilooër meisjes hadden in het toernooi duidelijk het hoogste tempo en speelden zeer goed teamspel. In alle wedstrijden werd de tegenstander eigenlijk stuk gespeeld. In de finale tegen T71 Diddelen uit Luxemburg lukte dat niet helemaal. De meiden oogden wat vermoeid en de veldbezetting was niet zoals gewenst, doordat er minder werd bewogen. Het werd knokken. Maar ook dat kunnen onze meiden en met 31–23 bewees Flashing Heiloo de sterkste ploeg van het toernooi te zijn.

Meer berichten