Van links naar rechts:
Ronald van der Horst (trainer TV De Hout), Roy Boontje (trainer TV Limmen), Huseyin Diktas (trainer TV Het Vennewater), Daniel Meure en Kris Portael (trainer BLTC Blaricum)
Van links naar rechts: Ronald van der Horst (trainer TV De Hout), Roy Boontje (trainer TV Limmen), Huseyin Diktas (trainer TV Het Vennewater), Daniel Meure en Kris Portael (trainer BLTC Blaricum)
Heiloo

Trainer TV Het Vennewater in actie op EK senioren op Mallorca

  Sport

Van 2 tot en met 8 oktober vonden op het Spaanse eiland Mallorca de European Senior Club Championships 2017 plaats. Huseyin Diktas, tennistrainer bij TV Het Vennewater, heeft zich hiervoor eerder dit jaar in Nederland gekwalificeerd met zijn team van TV De Hout uit Alkmaar. 

Vorige week reisde Huseyin dan ook samen met de andere leden van zijn team af naar Mallorca. Elk team bestaat uit minimaal vier personen/heren. Er worden drie herenenkels en twee herendubbels gespeeld. In de categorie waar het team van TV De Hout aan deelnam (45+) deden dit jaar elf landen mee. De landen werden in drie poules verdeeld. De speelsterkte van de meeste landen ligt tussen een categorie 2 en een categorie 4 speler. Bij een aantal landen speelden er zelfs ex prof spelers mee, waardoor deze landen wel erg sterk waren. 

De poule waarin Huseyin en zijn teamgenoten moesten strijden bestond uit Frankrijk, Turkije, België en Nederland. Huseyin vertelt: "Wij wonnen van België en Turkije, maar verloren helaas van Frankrijk, de Europese kampioen van 2015. Hierdoor werden wij 2e in onze poule en moesten we strijden voor  de 4e, 5e of de 6e plek tegen andere landen die ook 2e werden in hun poule. We eindigden uiteindelijk op de 6e plek van de elf deelnemende landen. Vorig jaar hebben we ook mee gedaan en werden toen 7e bij negen deelnemende landen. Dit jaar hebben wij het dus een stuk beter gedaan".

"Naast het tennisles geven bij TV Het Vennewater, tennis ik zelf dus ook nog actief", aldus Huseyin. "Door deze mooie ervaring te delen hoop ik mijn leerlingen nog enthousiaster te maken om zelf ook aan toernooien deel te nemen".

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>