Vlnr: Nienke Madderom, Lisanne de Witte, Laura de Witte, Jay Beelen, Job Beintema, Stan Nijhuis, Dave Wesselink
Vlnr: Nienke Madderom, Lisanne de Witte, Laura de Witte, Jay Beelen, Job Beintema, Stan Nijhuis, Dave Wesselink
Heiloo

Trias zoekt sponsoren voor toekomstige Olympische sporters

  Sport

HEILOO -Vrijdag stond de maandelijkse netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo in het teken van het thema: 'Heilooër topsporters op weg naar de Olympische Spelen'. Martijn Apeldoorn had als voorzitter van Jong Ondernemend Heiloo de thema-avond belegd. Rob van der Wal van CiRoPack en sponsor van de zusjes De Witte opende de avond. Het motto van de avond was om het 'Max Verstappen Syndroom' in Heiloo te creëren zodat in 2020 bij de volgende Olympische Spelen heel Heiloo voor de buis zit.

Voor deze thema-avond was Atletiek Vereniging Trias uitgenodigd. Trainingscoördinator Sven Ootjers legde deze avond uit hoe de opbouw van de trainingen per atleet eruit zien. 
De atleten bewandelen allemaal dezelfde weg. Deze weg hebben ook Lisanne en Laura de Witte bewandelt en zij hebben inmiddels al mee gedaan bij de afgelopen Olympische Spelen. Hij gaf aan dat hij als trainer misschien niet alles uit de atleten haalt maar gezien hun leeftijd dit ook niet altijd mogelijk is. Ook het gestel van de sporters is niet altijd even goed en daar wordt ook rekening mee gehouden.

Nienke Madderom (14) heeft inmiddels goud bij de NK junioren behaald op de zestig meter horden. Zij traint bijvoorbeeld drie tot vier keer per week. Naarmate zij ouder wordt zullen de trainingen opgevoerd gaan worden. "Ik hoop in 2024 aan de Olympische Spelen mee te kunnen doen", aldus Nienke.

Stan Nijhuis (15) wil graag het record hoogspringen van zijn trainer Sven Ootjers verbeteren. Dit staat op 2.21 meter. Stan zelf heeft een record van 1.96 meter staan. Tevens heeft hij goud behaald bij de NK junioren hoogspringen.

Dave Wesseling (16) heeft alttijd gevoetbald en aan atletiek gedaan. Sinds 2016 is hij gestopt met voetballen. Hij heeft goud behaald bij de NK junioren op de 110 en 60 meter horden. Hij traint vijf tot zes keer per week. Hij wil graag over vier jaar meedoen met het EK onder de 23 jaar.

Jay Beelen (16) zoon van John Beelen, voetballer bij AZ, traint veel om veel kracht te krijgen. Vorig jaar werd hij vierde bij de NK junioren bij het horden lopen. Er had meer in gezeten maar hij had pech door het eerste hekje aan te raken en zo zijn ritme te verliezen.

Job Beintema (21) heeft alles gewonnen wat er maar te winnen viel bij de junioren. Helaas heeft hij door een liesbreuk vorig jaar problemen gekend maar hij inmiddels traint hij weer zes dagen per week.

Laura en Lisanne de Witte hebben veertien NK medailles behaald. Verder bezitten ze het Nederlands record op de 400 meter estafette. Sinds januari 2017 trainen ze samen bij Trias. Voor beiden geldt dat er nog wel wat aan bepaalde afstanden geschaafd moet worden. Zo moet Laura trainen om de 400 meter goed te volbrengen, na 350 meter heeft ze het wel gezien. En Lisanne moet sneller starten. Beide dames vonden hun mooiste moment de EK in Amsterdam. Al die Nederlanders die ze aanmoedigden. Die sfeer in het stadion vergeten ze nooit meer!

Zeven sporters die allemaal de voorkeur hebben gegeven om in Heiloo bij atletiekvereniging Trias te blijven en niet te kiezen voor grotere verenigingen. Aan het eind van de avond werd gevraagd of er ondernemers aanwezig waren die de sporters zouden willen sponsoren, want de weg naar de Olympische Spelen is duur!

Tekst: Yvonne van Stiphout
Foto: Stip Fotografie

Meer berichten