Yesper trots op zijn zilveren plek.
Foto: Dojo 't Loo
Yesper trots op zijn zilveren plek. Foto: Dojo 't Loo

Zilver voor Yesper Brunekreef op Internationaal judotoernooi Haarlemmermeer

Sport Heiloo

Zaterdag 17 december werd er in Haarlemmermeer gejudood op een internationaal toernooi. Dojo t Loo ging met vier judoka's de mat op. 

Sija Coolegem wist met sterk judo de eerste twee potten te winnen en kwam hierdoor in de halve finale. Hierin kwam ze met een wazari achter. Ze knokte zich terug door een yugo te scoren, maar kwam helaas niet verder. Hierdoor mocht ze strijden om het brons. Deze wedstrijd ging lang gelijk op, maar uiteindelijk scoorde de tegenstander een yugo en kon de partij hiermee uit judoën.

Elvin Groefsema won de eerste wedstrijd netjes met twee beenworpen. De partij erna ging de pakking goed, maar helaas werd een worp van hem overgenomen en verloor hij deze. De wedstrijd daarna ging lang gelijk op, maar omdat hij iets te lang achter zijn tegenstander aan liep werd hij gegooid, en zo was het toernooi over voor Elvin.

Otto Bosch had een zware loting. Hij moest de eerste partij tegen een duitse judoka. Hij kwam nog voor met een yugo, maar verloor uiteindelijk helaas op wazari. De tweede wedstrijd moest hij tegen de Noord-Hollands kampioen en dit was nog een maatje teveel. Hierdoor was Otto klaar.

Yesper Brunekreef kwam de eerste partij achter, maar na een hele mooie ko soto gari maakte hij ippon. De tweede wedstrijd werd zo kant op beslist, omdat hij meer aanviel dan zijn tegenstander. De kwartfinale werd gewonnen met een stevige houdgreep ook nadat hij achter was gekomen. In de halve finale vertelde de tegenstander van te voren dat hij Yesper wel erg goed vond. Hierdoor stond Yesper psychologisch al voor, en wist deze winst ook in de partij te brengen. In de finale was een Duitse tegenstander net iets te sterk waardoor Yesper met het zilver naar huis moest.

Al met al een zeer zwaar, maar leerzaam toernooi voor alle vier de judoka's. Op naar volgend jaar met meer judoka's, want het was mooi om met deze tegenstanders te kunnen sparren.

Bron: Dojo 't Loo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief