Jasmijn Lesterhuis scoort binnen 7 seconden tegen Julia Dijkstra van Topjudo Heerenveen Foto: Menno Lesterhuis

Jasmijn Lesterhuis Nederlands kampioen Judo tot 21 jaar

Sport Heiloo

De favorietenrol geeft onmiskenbaar extra druk. Toch lukte het Jasmijn Lesterhuis zaterdag in Nijmegen om het Nederlands kampioenschap judo tot 21 jaar op te eisen. In de klasse tot 78 kg werd in de eerste ronde Amy van Zijtveld binnen 30 seconden met ippon verslagen. In de 2e ronde werd Julia Dijkstra zelfs binnen 7 seconden geworpen. De halve finale gaf hetzelfde beeld. Ook tegen Marit Kamps stond binnen 13 seconden een wazari op het bord en binnen 50 seconden een 2e wazari en daarmee de ippon. De finale was als tevoren verwacht tegen Ilona Lucassen van Topjudo Eindhoven. Tijdens de Dutch Open in januari was al dezelfde finale gespeeld met toen Lesterhuis als winnaar. Ook dit keer gaven de dames elkaar weer weinig toe. Door een goede kumi kata (pakking) was Lesterhuis uiteindelijk in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op de grond werd met een houdgreep een wazari gescoord. Daarmee was het kampioenschap een feit.