Veel sportaanbieders bieden nu online lessen aan, zodat je thuis je workout kan doen, net zoals de buurtsportcoach hier.
Veel sportaanbieders bieden nu online lessen aan, zodat je thuis je workout kan doen, net zoals de buurtsportcoach hier. (Foto: aangeleverd)

Bewegen in tijden van corona

  Samen in Heiloo

HEILOO - Ook voor de sport zijn de gevolgen van het coronavirus groot. Alle georganiseerde sportactiviteiten zijn in ieder geval tot na 6 april opgeschort. Evenementen en grote bijeenkomsten zelfs tot 1 juni. Voorlopig geen competitie en trainingen dus. Grote toernooien, zoals het EK-voetbal, zijn al uitgesteld. Het IOC beslist binnen enkele weken over de het doorgaan van de Olympische Spelen. In Heiloo is onder andere de PCC Maalwaterrun & Walk uitgesteld en houden andere organisaties de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. NOC*NSF schat de negatieve financiële impact voor de totale sportsector op € 950 miljoen. NOC*NSF doet met en namens de Nederlandse sportsector een oproep aan het kabinet om samen iets te doen aan de consequenties voor de sportwereld en hier een noodfonds voor in te richten. Zodat de sport ook in de toekomst haar unieke maatschappelijke rol in Nederland kan blijven vervullen.

Dat er geen fysieke trainingen of wedstrijden mogen plaatsvinden, betekent niet dat de sport stilligt. Juist in deze tijd is het van belang om te blijven bewegen om je goed te blijven voelen. Verenigingen en sportaanbieders in Heiloo springen daar goed op in, door middel van online work-outs en challenges die je thuis uit kunt voeren. Gymdocenten van Alkmaar Sport, die ook lesgeven op basisscholen in Heiloo, zijn bijvoorbeeld een YouTube-kanaal begonnen. Hier kunnen kinderen filmpjes met opdrachten en spelletjes vinden, zodat ze ook thuis een gymles krijgen. Andere verenigingen verzinnen die oefeningen niet zelf, maar verwijzen hun leden door met een overzicht van ideeën van lokale sportaanbieder

Voor nu is het afwachten wanneer de beperkingen worden opgeheven en er weer in groepsverband gesport kan worden. Tot die tijd is het goed om te blijven bewegen, maar zeer belangrijk om daarbij de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Een rondje hardlopen of fietsen is geen probleem, maar ga dus niet in een groepje voetballen. Bewaar altijd 1,5 meter afstand!

Bart Ploeger - Buurtsportcoach Heiloo

Meer berichten