Foto: Pixabay

Huisarts aan het woord

  Samen in Heiloo

HEILOO – Net als de rest van Nederland is ook Heiloo in de ban van het coronavirus. De huisartsen werken hard om alle vragen van angstig geworden patiënten te beantwoorden.

Sonja Voskuil, huisarts bij Huisartsengroep Heiloo/Limmen: “Als huisartsengroep hebben we dagelijks contact met elkaar en stemmen we ons beleid met elkaar af. Wij volgen allemaal de richtlijnen zoals die door de Landelijke en Lokale Huisartsen Vereniging dagelijks worden geüpdatet. Volgens de huidige richtlijn hebben we allemaal onze praktijkdeuren gesloten. Achter die deuren zijn we hard aan het werk om alle vragen te beantwoorden. We proberen zoveel mogelijk vragen telefonisch af te handelen.

Alle patiënten die luchtwegklachten hebben, zoals verkoudheid, hoesten en koorts, zouden het coronavirus kunnen hebben. Om verspreiding te voorkomen vragen we deze mensen om thuis te blijven en buiten hun gezin geen andere mensen te ontmoeten. Het liefst willen we patiënten met luchtwegklachten alleen zien als ze ernstige klachten hebben. Dus hoge koorts of benauwdheid. Ook patiënten met een verhoogd risico op ernstig ziek-zijn willen we dan zien. We beschouwen iedereen die in aanmerking komt voor de griepprik en daarvoor jaarlijks een uitnodiging ontvangt, als mensen met een verhoogd risico. De huisarts bepaalt of deze mensen op de praktijk gezien worden tijdens een speciaal ‘luchtwegspreekuur’ of dat ze thuis bezocht zullen worden. De huisarts zal dan altijd extra bescherming dragen: bril, masker, schort en handschoenen. De GGD is gestopt met testen. Er zijn daarom niet meer bewezen coronapatiënten dan vorige week.”

Dokter Voskuil benadrukt dat er geen specifieke leeftijdscategorie is die de artsen op het speciale spreekuur zien.

Voskuil adviseert iedereen om de informatievoorziening via de GGD, RIVM en thuisarts.nl te raadplegen. Deze informatievoorziening is goed up-to-date en toegankelijk voor iedereen.

Meer berichten