Energiecorporatie Cohesie installeert zonnepanelen op een gemeentelijk dak op de gemeentewerf,
Energiecorporatie Cohesie installeert zonnepanelen op een gemeentelijk dak op de gemeentewerf, (Foto: HABRO fotografie)

De gemeente Heiloo: Met elkaar aan de slag!

  Politiek

HEILOO - Maandag 5 november 2018 uur staat de begroting op de agenda van de raad van Heiloo. Het is de eerste begroting van de nieuwe collegeperiode. U bent van harte uitgenodigd om bij deze raadsvergadering aanwezig te zijn. De vergadering start om 19.00 uur.

Met Elkaar!
In de begroting zijn de onderwerpen uit de nieuwe coalitieovereenkomst 'Met Elkaar!' (2018-2022) verwerkt. Zij komen voort uit gesprekken met ondernemers, maatschappelijke organisaties en instellingen in het dorp. Ook de uitvoering van de acties in de begroting wil de gemeente 'met elkaar' vorm geven.

Duurzaamheid
Samen met inwoners en organisaties waaronder Duurzaam Heiloo en Heiloo Energie gaat de gemeente de koers naar de energietransitie voortzetten.

Wonen
Het college voert het bouwtempo op naar 200 woningen per jaar om doorstroming te bevorderen. Een belangrijk signaal dat daarbij meegenomen wordt is dat er een tekort is aan één- en twee-persoonswoningen voor jongeren en ouderen.

Sluitende begroting
De begroting staat, naast alle reguliere taken en werkzaamheden, de aankomende jaren ook in het teken van een aantal grote projecten. Zo zijn de afslag A9, de spoorwegonderdoorgang, de aanpassing van de Vennewatersweg en de bouwlocatie Zuiderloo allen verwerkt in de begroting. De meerjarenbegroting 2019 - 2022 laat inclusief deze opgaven een structureel sluitend perspectief zien.

Meer berichten