Heiloo

CDA: 'Kunstwerk moet snel verdwijnen'

  Politiek

EGMOND AAN ZEE - Het kunstwerk in de tuin van de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee moet spoedig verdwijnen. Dat is de stellige mening van het CDA.

Het CDA wil dat het College van B&W haast maakt met het zoeken naar een nieuwe plek voor het kunstwerk. Dat is volgens de partij nodig omdat het gemeentebestuur al in november vorig jaar besloot de vergunning niet te verlenen. Toch beloofde B&W het kunstwerk te laten staan "totdat hiervoor een nieuwe plek is gevonden." Voor het CDA gaat de zoektocht niet snel genoeg. "Het college besloot geen vergunning te verlenen, het wordt tijd dat hiernaar gehandeld wordt. Het kunstwerk staat er al lang genoeg", aldus CDA-commissielid Klaas Valkering.

De nationaal en internationaal bekende Egmondse kunstenares Louk van Meurs, overleden in 2013, maakte het kunstwerk dat bestaat uit meerdere gietijzeren delen. In de ogen van Van Meurs vertegenwoordigen haar objecten grillige vormen van micro-organismen in zee. Dorpsvereniging Egmond Parel aan Zee, eigenaar van het kunstwerk, noemt de plaatsing van de objecten "een eerbetoon aan Louk van Meurs." Tegelijkertijd lieten veel Egmonders weten zich te ergeren aan het kunstwerk.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Meer berichten