De schoonmaak van de bodem is een sprong in het diepe.
De schoonmaak van de bodem is een sprong in het diepe. Foto: Nico Bakker

Handen uit de mouwen in het Baafje

Nieuws

HEILOO - Wat een vreugde in Heiloo toen bekend werd gemaakt door burgemeester, wethouders en gemeenteraad dat het Baafje gered gaat worden. Het zwembad gaat weer open, maar daar moet wel wat voor gebeuren. Handen uit de mouwen, werk aan de winkel!

Met z’n allen aan de slag
Lotte Blesgraaf, een van de initiatiefnemers van actiegroep “Red het Baafje” is ontzettend dankbaar dat het gelukt is om het zwembad te redden. “Nog niet opgelucht, dat ben ik als ik straks mijn baantje kan zwemmen in het 50 meter bad. Er moet nog best veel opgeknapt worden om op 1 mei de poorten te openen”, maar met zoveel enthousiaste vrijwilligers gaat dat lukken”, aldus Lotte. Ook gemeenteraadslid Michel Engelsman van Heiloo 2000 stak de handen uit de mouwen. “Het is toch geweldig dat de Heiloose bevolking dit zo oppakt, dat kun je alleen maar wensen. Ik heb er steeds alle vertrouwen in gehad dat het zou lukken. De actiegroep, maar zeker ook het college, en dan met name Antoine Tromp, hebben echt goed werk gedaan”, aldus het gemeenteraadslid.

Repareren en schoonmaken
Dat het zwembad maandenlang niet is gebruikt heeft zijn sporen wel nagelaten. Veel aanslag op de tegels, achterstallig onderhoud van gras en begroeiing en ook helaas veel vernielingen. Dat kost nu heel veel werk om dat allemaal weer op te knappen. Maar met ruim 25 vrijwilligers, aangemeld of spontaan binnen komen lopen, wordt het zwembad de komende dagen weer helemaal spik en span opgeknapt. 

Tekst en foto’s: Nico Bakker

Eer van je werk.
Er is genoeg te doen.
Alle randen weer schoon.
Ook het groen wordt onder handen genomen.
De handen uit de mouwen.
Genoeg werk aan het groen.
De hogedrukspuit draait overuren.
De ramen worden gelapt.
Er wordt serieus gewerkt.
Aan de afwas.
Voor de catering wordt ook gezorgd.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant