Riley staat trots bij een kunstwerk waar zij aan heeft meegewerkt.
Riley staat trots bij een kunstwerk waar zij aan heeft meegewerkt. Foto: aangeleverd

Kinderkunstmuseum De Zuidwester in junglesfeer

Nieuws

HEILOO  Afgelopen donderdag 21 maart was het weer zover: de opening van het jaarlijkse Kinderkunstmuseum van basisschool De Zuidwester. Veel ouders en andere belangstellenden kwamen erop af. Het thema was dit jaar ‘In de jungle’.

De hele school stond vol met de prachtigste kunstwerken die met de jungle te maken hebben, o.a. kokosnoten, bomen, kronkelende slangen en andere dieren die in de jungle voorkomen. De kinderen hebben uiteraard verschillende materialen en technieken gebruikt, zodat er een grote variatie aan kunstwerken te bewonderen was, het ene nog knapper gemaakt dan het andere. Zo zijn er fantasiedieren gemaakt naar aanleiding van een gedicht, was er een jungle-vierluik waarbij van een dier vier kenmerken tot in detail zijn getekend en zijn er haiku’s geschreven voorzien van een mooie illustratie.

Ook aan de inwendige mens was gedacht. Tegen een kleine vergoeding waren er koffie, thee, limonade en heerlijke lekkernijen te koop.

Het museum heeft ook een educatief doel. De kinderen leren hoe het is om kunstwerken tentoon te stellen en dat ze trots kunnen zijn op het proces van werken naar een eindproduct. Er wordt een specifiek pedagogisch concept gehanteerd, ‘The Leader in Me’, een werkwijze waarbij kinderen leren om leiding te geven aan zichzelf.

Iedereen heeft genoten van de prachtige kunstwerken. Een knappe prestatie van de leerlingen van De Zuidwester!

Ook Marley genoot van de kunstwerken.
Twee kunstwerken van Zahir en Sahar.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant