Afbeelding

Stefan en Kimberley maken droom waar in Zweden: Van uitlaatservice naar Glamping avontuur na verhuizing naar Årjäng

Nieuws

HEILOO - Stefan en Kimberley zijn met hun dochter Elin in januari 2023 verhuisd vanuit Heiloo om hun droom waar te gaan maken in Zweden. Kimberley was in de regio een bekend gezicht bij hondeneigenaren met haar uitlaatservice en hondentraining van Scruffy’s Vriendjes. Stefan werkte als assistent manager bij een grote supermarkt. Beide waren toe aan een nieuwe uitdaging. Met hun voorliefde voor de Scandinavische landen hebben zij de stoute schoenen aangetrokken. Zij hebben hun drukke Nederlandse leven achter zich gelaten voor een oude boerderij op het platte land van Zweden.

Wel te verstaan in Årjäng zo’n 3,5 uur noordelijk van Göteborg. Deze plek is niet zomaar gekozen want hun nieuwe huis staat pal naast het Glaskogens natuurreservaat. Dit is een prachtig natuurgebied waar wandelaars, kanoërs en mountainbikers hun hart op kunnen halen. Het plan van Stefan en Kimberley is om hier een kleinschalige Glamping te starten. Zij willen hun gasten een vakantie ervaring geven waarbij ze dichter bij de natuur staan. De tenten komen in het bos te staan en op het terrein wordt een moestuin en een voedselbos gerealiseerd waar gasten ook gebruik van mogen maken.

Helaas zijn de vergunningen voor de bouw van de Glamping nog niet binnen. Maar er wordt wel hard gewerkt aan de moestuin, het voedselbos en het woonhuis. Zij laten dit zien via hun YouTube kanaal Södra Gård. Op hun blog www.zelfvoorzienendinzweden.nl laten zij tot in detail zien wat voor projecten ze aan pakken met betrekking tot zelfvoorzienend leven.


Op donderdag 21 maart zijn ze om 20:30 op SBS6 op TV te zien in het programma Het Roer Om.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant