Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Zonwering: een verfrissende manier om migraine te voorkomen

Nieuws

HEILOO - Migraine is een wijdverspreide kwaal waarbij momenteel ongeveer 30.000 mannen en 123.000 vrouwen frequent medische hulp zoeken, zo meldt het RIVM. Behoor jij tot de pechvogels die voortdurend door hoofdpijn worden geplaagd? Dan ben je vast op zoek naar nieuwe methoden om je symptomen te voorkomen.

Heb je ooit gedacht aan het gebruik van een zonwerend doek voor het raam? Niet langer hoef jij iedere zomerdag je gordijnen te sluiten; je hebt zonwering die het felste zonlicht buiten houdt. Sunwise biedt topkwaliteit zonwering aan vanaf slechts €20 per raam. Dit artikel vertelt je alles over hoe deze zonwering je kan helpen om je migraine-symptomen te vermijden. 

Hoe zonwering migraine-aanvallen helpt te voorkomen

Zonwering biedt verschillende voordelen om migraineaanvallen te voorkomen:

- Vermindering van intens licht: intens of flikkerend licht is een bekende trigger voor migraine. Door het gebruik van zonwering wordt het binnenkomende licht gedempt, wat kan helpen om hoofdpijn te voorkomen;
- Verminderde glare: direct zonlicht kan leiden tot hinderlijke glans en reflecties, die op hun beurt migraine kunnen triggeren. Zonwering helpt deze glans te reduceren;
- Koelere binnenomgeving: overmatige warmte kan eveneens een reden zijn voor migraine. Zonwering draagt bij aan een koelere kamer door zonnewarmte buiten te houden, wat vooral voordelig is voor mensen die gevoelig zijn voor hoofdpijn;
- Verbeterde slaapkwaliteit: een goede nachtrust is belangrijk als je migraine wilt voorkomen. Zonwering draagt bij aan een donkere, serene slaapomgeving, wat leidt tot betere slaap en een verlaagd risico op migraine.

Waarom kiezen voor zonwering met zuignappen?

Bij het zoeken naar oplossingen om je woning koeler te maken, is airconditioning vaak het eerste waar je aan denkt. Maar zelfs de meest geavanceerde airco’s bieden geen oplossing voor het directe probleem van zonlicht. Bovendien kan het geluid van een airconditioning slaapproblemen veroorzaken, overprikkeling teweegbrengen en zelfs hoofdpijn alsnog uitlokken. Dit maakt zonwering een betere keuze voor het voorkomen van hoofdpijn en migraine. Elektrische zonwering kan echter behoorlijk aan de prijs zijn. Een raamdoek met zuignappen is daarom een handige en kosteneffectieve optie die zowel de overlast van zonlicht aanpakt als zorgt voor een stillere en comfortabelere leefomgeving, zonder de hoge kosten en het lawaai van elektrische installaties.

Plaatsing van zonwering: binnen of buiten?

Zonwering kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant van je ramen worden bevestigd. Het installeren van zonwering aan de buitenzijde is het meest effectief om warmte tegen te gaan. Dit is omdat het materiaal van de zonwering de warmte opvangt voordat deze het glas raakt, waardoor je interieur koeler blijft. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat bij slecht weer - zoals een storm - het verstandig is om de zonwering naar binnen te halen. In de herfst en winter is het bovendien beter om ze op te bergen. Als je doel voornamelijk is om het binnenkomende licht te verzachten, kun je ervoor kiezen om de zonwering binnen te plaatsen. Hoewel dit minder effectief is in het blokkeren van warmte, zorgt het toch voor een merkbare verkoeling en beperkt het de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt.

Geïnteresseerd in zonwering met zuignappen? Bekijk dan het aanbod op de website van Sunwise Screens.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant