De band De Bridge tijdens hun optreden
De band De Bridge tijdens hun optreden (Foto: STiP Fotografie)

Kunst met een grote G

  Human Interest

HEILOO – Dinsdag 12 november vond in de Cultuurkoepel de eerste editie plaats van 'Kunst met een grote G'. Het evenement voor G-niaal Talent. Het evenement zet mensen met een beperking in hun kracht door het zichtbaar maken van hun talent(en) middels theater-, dans-, cabaret- en muziekvoorstellingen.

Deelnemen aan kunst, ongeacht beperkingen! Dat is de slogan van organisator MEE & de Wering. Niets is onmogelijk en dat geldt ook voor deelnemen aan Kunst & Cultuur. Dinsdag stonden vier bijzonder mooie optredens op het podium van de Cultuurkoepel waarbij kwaliteit en niet de beperking een rol speelde.

Na de opening was de microfoon voor Mireille Kaptein, zakenvrouw van het jaar. Zij deelde met de aanwezigen wat haar talenten zijn en hoe zij deze inzet in het familiebedrijf. Vervolgens waren er optreden van de band De Bridge, een band die bestaat uit mensen met een (niet zichtbare) lichamelijke beperking. Met behulp van zelf ontwikkelde elektronische instrumenten deelden zij hun muzikale talent met het publiek.

Cabaretier Fabian Fransiscus is autistisch. Hij speelde dinsdagavond een verkorte versie van zijn voorstelling Vlafeest, waarin hij op humoristische wijze vertelde hoe hij steeds beter kan doen alsof hij geen last heeft van zijn autisme.

Theatergroep Eenhoorn speelde op deze avond Mikado, een dansvoorstelling die gaat over het vinden van evenwicht.

De avond werd afgesloten door André Heuvelman. André verbindt mensen met muziek, elkaar en zichzelf. Zijn trompet is daarbij slechts een middel. Zijn boodschap is eenvoudig: "Op welke kwaliteiten van jezelf kun je vertrouwen, wat is jouw trompet?"

Een hapje en een drankje werden deze avond verzorgd door medewerkers van Keuken met Karakter. Zij werden geassisteerd door de burgemeester van de gemeente Hollands Kroon en wethouders van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten

Wat vindt u?

Sinds de coronacrisis brengt Uitkijkpost zogenaamde coronapagina's in de krant, met daarin lokale verhalen over corona. Hoe waardeer jij deze pagina's?Reageren!