Lies Hoogland met haar nieuwe kapsel samen met kapster Carmen Sanders.
Lies Hoogland met haar nieuwe kapsel samen met kapster Carmen Sanders. (Foto: STiP Fotografie)

Dertienjarige Lies al dagen doodnerveus

  Human Interest

HEILOO - Zaterdag 5 januari was een spannende dag voor dertienjarige Lies Hoogland. Was haar lange haar lang genoeg of moest het nog even doorgroeien? Lies is namelijk erg begaan met kinderen zonder haar en wilde daarom graag haar haar doneren.

Al weken liep Lies met het idee rond om haar haar af te laten knippen en te doneren aan Stichting Haarwensen. Deze stichting schenkt al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen tot en moet 18 jaar die, door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen. Samen met haar moeder Janneke en haar broer Jeppe kwam Lies zaterdag naar kapsalon NR78 in Heiloo om te laten meten of haar haar lang genoeg was. Kapster Carmen Sanders kon Lies geruststellen, het haar was lang genoeg!

Een trotse, maar doodnerveuze Lies liet gewillig de schaar in haar haar zetten door Carmen. Daarna zorgde Carmen ervoor dat Lies met een geheel nieuw kapsel de salon verliet. En Lies? Die wilde zo snel mogelijk naar huis om zoveel mogelijk mensen op te bellen om te vertellen en te laten zien hoe de nieuwe Lies eruit ziet. Natuurlijk vertelt zij dan ook dat haar eigen wens om haar haar te kunnen doneren in vervulling is gegaan. Gelukkig wilde zij nog wel een reactie kwijt op de vraag hoe ze haar haar nu vond. "Leuk, heel erg leuk," aldus een trotse Lies.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten