Het pand van de Klok tijdens de sloop.
Het pand van de Klok tijdens de sloop. (Foto: aangeleverd)

Benefietconcert voor restaurant de Klok

  Human Interest

EGMOND AAN ZEE - Sporthal de Watertoren staat zaterdagavond 6 oktober in het teken van een benefietconcert, waarvan de opbrengst gaat naar restaurant de Klok en de familie Bes.

Medio augustus ging het restaurant dat een van de oudste restaurants in Egmond aan Zee was, in vlammen op. Om de brand te kunnen blussen, moest het pand worden gesloopt. Een strop voor de ondernemers. Ook de familie Bes van de naastgelegen winkel in o.a. strandartikelen heeft door de brand veel rook- en roetschade opgelopen en is nog gesloten.

De brand heeft mooie initiatieven teweeg gebracht: een crowdfundingsactie waar al snel veel donaties binnenkwamen, er werden armbandjes verkocht en lege flessen verzameld. En dan is er zaterdag 6 oktober nog het benefietconcert in Sporthal de Watertoren. Dat het volle bak wordt zaterdag is duidelijk. De organisatie van het benefietconcert heeft veel steun gekregen van inwoners en ondernemers. De animo om aanwezig te zijn, is groot. Dat is wel te merken aan de voorverkoop van de kaarten, die E 5 per stuk kosten. "Uiteraard kan je op de avond zelf ook nog een kaartje kopen", zegt Dieter Broek, een van de organisatoren van de avond. Ook is het mogelijk een vrienden- of sponsorpakket te kopen.

Tijdens de avond is er een grote loterij met zo'n 300 prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers uit Egmond en de regio. Zo kan je bijvoorbeeld een week vakantie in Zeeland of Frankrijk winnen, maar ook een fiets en verzorgde diners behoren tot het prijzenpakket. De avond begint om 18.30 uur. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een borreltje 'zeewater' en worden zij ontvangen door Ab Glas en Gerrit Gravemaker met hun accordeon. De avond start met een Egmonds gedeelte met optredens van de Zaalneelden, Addy Glas en de Skarrebekke. Het duo Margreet en To praat alles op ludieke wijze aan elkaar. Vanaf half negen komen de bands So Be It, Rits Rats en Memphis in actie.

De gedupeerde eigenaars van restaurant de Klok en de familie Bes zijn de genodigden deze avond. Bijzonder is dat de medewerkers van de Klok gedurende de avond de gasten van de gesponsorde tafels zullen bedienen. Dieter: "We verwachten een bijzondere avond en het doel is zoveel mogelijk geld op te halen." Bedrijven of particulieren die nog willen sponsoren of een vriendentafel willen 'kopen', kunnen contact opnemen met Dieter via 06-11623357. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dekker en Dekker, in het sportcafé van sporthal de Watertoren en op de avond zelf aan de deur.

Meer berichten