De organisatie Skatepal is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van skateboardparken in de Westelijke Jordaanoever.
De organisatie Skatepal is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van skateboardparken in de Westelijke Jordaanoever. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Donaties Kringloopwinkel XopX eerste kwartaal 2018

  Human Interest

HEILOO - Kringloopwinkel XopX heeft in het eerste kwartaal van 2018 weer mooie bedragen kunnen uitkeren. Gezinshuis Lisa in Heiloo mocht het hoogst uitgekeerde bedrag van maar liefst € 1.000 in ontvangst nemen.

Ook zijn er een aantal jaarlijkse donaties uitgekeerd, namelijk: Stichting Veldwerk € 1.000, Buurtbus € 1.000, Gered Gereedschap € 300, Stichting Vrienden van de Bibliotheek € 225. Sportinstuif 55+ is toegevoegd aan het rijtje vaste jaarlijkse donaties met een bedrag van € 300 per jaar. Een overzicht van alle donaties die in het eerste kwartaal zijn gedaan, vindt u onderaan dit artikel. 

Opkikkers
Tevens wordt er elke week een opkikker van € 250 uitgedeeld. De volgende instellingen hebben in het eerste kwartaal een opkikker ontvangen:
Januari: Karin van Voorst voor haar dierenhulp, Stichting Doingood (Anita Mooij); Stichting 't Dierenduintje in Castricum; Stichting Abajo in Alkmaar; jeugd Musicalvereniging De Hanswijckers in Egmond
Februari: team Stampertjes/Fred Scholte in Heiloo, fietsen voor KWF/Alpe d'huzes; Team 33 IJsbrekers in Heiloo – Cold Classic Car Experience voor Stichting Het vergeten Kind; Sportraad Heiloo; De Zware Hufters in Heiloo
Maart: Paddenwerkgroep Heiloo; Ter Coulster Cantory ; G-tak SV Koedijk; Theaterbende Heiloo
April: Bridgeclub Fumez Pas in Heiloo; Music Meeting Heiloo; Stichting Oranjefeest Limmen

Ook is in april een opkikker uitgereikt aan Nanja van Rijsse, die met de organisatie SkatePal in de Palestijnse Gebieden skateboard les heeft gegeven aan kinderen. SkatePal is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van twee skateboardparken in de Westelijke Jordaanoever. Via deze organisatie werken vrijwilligers bij de desbetreffende parken, om daar de kinderen en de lokale bevolking een handje te helpen. Skateboarden is niet alleen een sport, het is ook een manier om mensen te verenigen, creativiteit te ontplooien en het leert mensen uitdagingen te overwinnen. Geïnspireerd door het werk van SkatePal, zijn Nanja en haar mede-vrijwilligster Amber tijdens hun verblijf in Palestina het platform 'Women Skate the World' gestart. Hiermee willen zij zich focussen op het versterken van vrouwen in conflictgebieden, en het helpen in lokale gemeenschappen, dit natuurlijk allemaal met behulp van een skateboard. De opkikker is ontzettend welkom geweest. Hiermee konden de vrijwilligers benodigdheden aanschaffen zoals ehbo artikelen, verf voor het skatepark, en gereedschap om de skateboards in elkaar te zetten. Daarnaast is het geld gebruikt om naar andere gebieden te reizen en de kinderen daar te helpen. Een van de mooiste dingen om te zien, is het gezicht van een kind die de wereld om zich heen even vergeet, omdat een trucje na dagenlang oefenen eindelijk lukt. Daarom zijn Nanja en SkatePal ontzettend dankbaar voor de steun van Kringloopwinkel Keer op Keer!

Het is druk in de kringloopwinkel en zonder inzet van vrijwilligers zijn deze donaties niet mogelijk. Heeft u zin om te komen helpen? U bent van harte welkom! Kringloopwinkel Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17, tel. 072 532 59 62. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Donaties eerste kwartaal 2018:
- € 1.000 10 x € 100,00 kerstdonatie
- € 1.000 Gezinshuis Lisa in Heiloo
- € 500 PCC Maalwater Run&Walk op 15 pril 2018
- € 500 Rally Team Black 8: rijden rally naar Noordkaap, opbrengst gaat naar Stichting ALS
- € 500 Stichting Tess Unlimites Guatemala - behandelen van kinderen en volwassenen met schisis in Guatemala
- € 500 Stichting Hart voor Suriname: exploitatie Kindertehuis Baling Soela en aankoop van legkippen
- € 500 Stichting Karunia: realiseren sanitaire voorzieningen in kampong Leko Lembo, Indonesië.
- € 500 Mevrouw G.J. Riemersma uit Bergen: herbouw ingestorte huizen in Gambia (particulier initiatief}
- € 500 Run for KiKa Marathon in New York: de heren M. van der Vlugt en J.van Rossem uit Assendelft lopen deze marathon. Opbrengst gaat naar KiKa kinderen kankervrij
- € 500 Stichting Monument Witte Kerk Heiloo: renoveren van de website
- € 500 Project "Water is Leven" Helma Schnyder: putten bouwen voor de allerarmsten families in Gambia
- € 500 Stichting DINKA: onderwijs, zorg en onderwijs aan kansarme kinderen op de DINKA school in Tanzania
- € 450 Kika kinderen kankervrij
- € 350 "Nieuw Varne" Kleinschalig wonen met dementie: aanschaf van twee dementieklokken
- € 300 Fanfare Showband Heiloo: bijdrage voor hun 50-jarig bestaan
- € 300 Stichting Gehandicaptenport Heiloo: bijdrage voor hun 40-jarig bestaan
- € 300 Rennen door Alkmaar tegen kanker: de familie Dijkhof uit Alkmaar doet mee aan deze sponsorloop, opbrengst komt ten goede van KWF kankerfonds
- € 100 Health Fast Heiloo: reclameondersteuning voor festival gezondheidsondernemers, workshops, meditatie, yogalessen etc.

Meer berichten