De Ford Maverick waarmee de Highlow Rangers deelnemen aan de Carbage Run.
De Ford Maverick waarmee de Highlow Rangers deelnemen aan de Carbage Run. (Foto: website Highlow Rangers)
Heiloo

Nieuwe uitdaging voor Highlow Rangers

  Human Interest

Dit jaar wordt van 5 tot en met 9 februari de zevende wintereditie van de Carbage Run gereden. Een nieuwe uitdaging voor de Highlow Rangers, die al eerder deelnamen aan eerdere edities van de Carbage Run.

De Carbage Run is een vijfdaagse auto-rally door Europa in een auto met een dagwaarde van maximaal E. 500,-. De start van de wintereditie is dit jaar in München. Daarvandaan rijden de deelnemers naar Slovenië, Servië, Roemenië en via Hongarije naar de finish in Slowakije. Het is een route van zo'n 2500 kilometer vol sneeuw, uitdagende wegen en unieke landschappen. 

De Highlow Rangers rijden mee met een Ford Maverick uit 1994, waar nog flink aan gesleuteld moet worden. Eén van de sponsors zorgt ervoor, dat de auto door de keuring komt. The Carbage Run gaat niet om snelheid en/of tijd, maar wel om creativiteit en avontuur. Het gaat er niet om wie het eerste aankomt, maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijgen de deelnemers opdrachten waarmee punten verdiend kunnen worden. Het team met de meeste punten aan het einde van de challenge wint.

Met een oude auto is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. The Carbage Run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst. Toch sta je er als team zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar ieder team deel van uitmaakt. 

Goed doel
De Highlow Rangers rijden voor een goed doel, namelijk voor de Vrienden van de Vijfhoek. Om hiervoor geld in te zamelen hebben de Rangers diverse sponsorpakketten bedacht. Meer informatie hierover - of over de deelname van de Highlow Rangers -  vindt u op Highlow Rangers Carbage Run wintereditie.

Meer berichten