Foto: Pixabay

Taxateur Arie Molendijk bij Herberg Jan

  Historie

HEILOO - Denkt u zeldzame boeken in uw bezit te hebben, zoals (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten? Kom dan langs bij de bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam, die op donderdag 23 januari bij restaurant Herberg Jan in Heiloo aanwezig is.

Even wat feiten: zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australië, etc. is de heer Molendijk actief geweest als taxateur. Op 1 december 2018 vierde hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

De heer Molendijk: "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn € 5 van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van € 25 tot € 50. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf € 200 en tegen een van tevoren afgesproken tarief."

De heer Molendijk staat u graag te woord en geeft u graag advies over verkoop of over inbreng op een veiling. Ook vragen over restauratie van boeken beantwoordt hij graag: laat uw kostbare boeken niet verloren gaan!

U bent van harte welkom en u wordt vriendelijk ontvangen in restaurant Herberg Jan, Kennemerstraatweg 97, op donderdag 23 januari van 14.00 tot 16.30 uur. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl

Meer berichten