Dokter Naessens bezoekt regelmatig verschillende musea. Hier bekijkt hij werk van L. Gestel.
Dokter Naessens bezoekt regelmatig verschillende musea. Hier bekijkt hij werk van L. Gestel. Foto: dhr. Naessens jr.

Tentoonstelling van 100-jarige dokter Naessens en meer nieuws

Cultuur

HEILOO - Vanaf zaterdag 12 oktober tot 15 november zal er een nieuwe tentoonstelling in het Historisch Museum te zien zijn. Ditmaal zal er vroeger en recent werk van de kinderarts dokter Naessens (de kinderarts uit Alkmaar) te zien zijn.

Dokter Naessens, nu 100 jaar, is blij verrast dat hij uitgenodigd is om zijn werk te exposeren in ons museum. Hij zal zelf bij de opening aanwezig zijn. Zijn werk was eerder al in beroemde musea te zien, zoals het Bonnefantenmuseum en het Singer Museum. Omdat er werk te zien is uit opeenvolgende periodes uit het leven van de heer Naessens belooft het een afwissende, interessante tentoonstelling te worden.

Martine Faber
In de film-theaterzaal van het Historisch Museum zullen eind april en begin mei 2020 weer voorstellingen gespeeld worden waarvan Martine Faber de schrijfster en regisseur is. Vorig jaar had Martine zich laten inspireren door het verhaal van de Joodse familie Bonnewit. Ditmaal heeft zij geschreven over de invloed die verzetsactiviteiten op de andere familieleden kunnen hebben, ook in Heiloo.

De data van de voorstellingen zijn 24, 25, 26 en 30 april en 1,2, 3 en 4 mei (de voorstellingen op 26 april en 3 en 4 mei zijn 's middags).

Mocht u zich willen verzekeren van kaarten, dan kunt u zich nu al aanmelden via de mail: gieltjes@kpnmail.nl

Ten slotte
Wegens groot succes wordt de tentoonstelling. 'Kunst in Herinnering' verlengd tot 15 november. Openingstijden Historisch Museum: dinsdag 19.00-21.00 uur. Zaterdag en zondag 14.00- 17.00 uur. De toegang is gratis. Historisch Museum is gevestigd op Landgoed Willibrordus.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief