La Lunfardita.
La Lunfardita. Foto: aangeleverd

Gratis Koepelkeuze: La Lunfardita - Tango, latin, gipsyjazz

5 aug, 16:00 Cultuur

HEILOO - Bij de programmeurs van de Cultuurkoepel komen regelmatig juweeltjes langs die (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek, maar die wel een breder publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto 'Koepel Keuze' brengt de Koepel daarom een serie gratis muziek-/theateroptredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond.

10 augustus: La Lunfardita
La Lunfardita uit Madrid geeft met hun Argentijnse tango's, latinmuziek en Manouche-swing (gipsyjazz) al heel snel de illusie dat je in een Zuid-Amerikaans danslokaal bent. Ook in de Koepel kan tijdens dit optreden natuurlijk gedanst worden. Op een unieke manier wordt de Europese Manouche-swing met de traditionele muziek uit Buenos Aires verweven. Django Reinhardt en Carlos Gardel zijn duidelijk de peetvaders van deze muzikanten. Carolina Eva Dubois, de zangeres van La Lunfardita, betovert haar publiek soms hees fluisterend en dan weer temperamentvol. Zij vuurt met haar zang en dans de gipsygitarist Simon 'Gumbo' Cuenca aan en brengt u direct in de sfeer van de tango. Jesús Penarando zorgt op accordeon voor het vuurwerk bij de donkere sfeer van de contrabas van Alejandro 'Pollo' Temprano.

Een mooie start van het culturele seizoen vol prachtige optredens in de Koepel, te beginnen op zaterdag 10 augustus met La Lunfardita. Aanvang: 20.15 uur. Reserveren € 2,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief