Een werk van Brigitte Vermij.
Een werk van Brigitte Vermij. (Foto: aangeleverd)

Expositie schilderijen Brigitte Vermij in het Trefpunt

  Cultuur

HEILOO - Van 2 juli tot en met 24 augustus exposeert Brigitte Vermij haar schilderijen in het Trefpunt. Brigitte tekende al op jonge leeftijd, zonder enige vorm van les. Zij maakte portretten en kleine ontwerpen, gewoon omdat ze dat leuk vond. Na de middelbare school volgde een periode van 30 jaar administratief werk en in haar vrije tijd volgde Brigitte cursussen bij onder andere Ars Aemula Naturae in Leiden en de Vrije Academie in Den Haag. Ze leerde werken met gemengde technieken en pastelkrijt, waarbij het ontwikkelen van een eigen stijl een belangrijk onderdeel was.

Het schilderen met acryl- en aquarelverf ontdekte ze pas in 2014, toen ze in een moeilijke periode de kans kreeg om gebruik te maken van dagbesteding in een creatieve vorm. Sindsdien maakt ze allerlei verschillende dingen, van landschappen, bloemen en dieren, portretten tot abstract en ontwerp.

In 2016 kwam Brigitte in Heiloo wonen, nam les bij Tintoretto en ontwikkelde zich verder. De zee is door de jaren heen een interessant onderwerp geweest. Deze expositie brengt oud en nieuw onder de aandacht, uitgewerkt in verschillende materialen. In haar eigen stijl streeft Brigitte naar eenvoud, rust en harmonie.

De officiële opening van de exposite van Brigitte is op zondag 15 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen die interesse heeft is van harte uitgenodigd bij deze opening of kan de schilderijen op een ander moment komen bekijken in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2.

Meer berichten