Afbeelding

Officiële overdracht theater De Beun aan Sport Servicepunt Langedijk

Cultuur Heiloo

HEILOO – Wethouder Dellemijn heeft zondag 18 maart de exploitatie van theater De Beun officieel overdragen aan Sport Servicepunt Langedijk (SSL). Om 12.30 uur ondertekenden de wethouder en Teun van Etten, directeur van SSL, de exploitatie- en de huurovereenkomst in de foyer van het theater. Diverse gebruikers die voorstellingen organiseren in De Beun waren hierbij aanwezig.

In het seizoen 2016 – 2017 heeft de gemeente Heiloo voor een jaar de exploitatie van het theater voor haar rekening genomen, nadat de toenmalige stichting De Beun de huur van het theater had opgezegd. Direct na aanvang heeft de gemeente kenbaar gemaakt op zoek te gaan naar een marktpartij die de exploitatie na een jaar over zou kunnen nemen. Eind 2016 is een marktoriëntatie uitgevoerd, waarmee is vastgesteld dat voldoende marktpartijen belangstelling hadden. Hierop heeft de gemeente een aanbesteding uitgeschreven, waarbij SSL als beste uit de bus is gekomen.

Zondag is de overdracht van de exploitatie bekrachtigd. Zowel de gemeente als SSL kijkt erg uit naar de samenwerking. Het theater is namelijk niet weg te denken uit Heiloo; jaarlijks komen er meer dan 50 duizend bezoekers genieten van het zeer diverse aanbod. Naast de films van De Filmliga en De Cinescoop is er een ruim aanbod aan professionele voorstellingen van De Vrienden van De Beun. Ook zijn er onder andere theatervoorstellingen te zien van de Heilooër Operette Vereniging, (jeugd)theater van Falkland, De Hanswijckers, Theaterbende en Jeugdtheater. Jaarlijks voeren de basisscholen hun eindmusicals op in De Beun.

Dit diverse aanbod en de vele verschillende gebruikers maken het theater uniek in Nederland. SSL gaat graag de samenwerking met de gebruikers aan. Ook wil de exploitant hen ondersteunen waar mogelijk, zodat de gebruikers zich volledig kunnen richten op het mogelijk maken van hun aanbod.

Aansluitend aan de overdracht vond de prachtige solovoorstelling 'Ma', plaats. Eric Corton vertolkte dit aangrijpende verhaal, gebaseerd op het boek van Hugo Borst.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant